Vestuvės svečioje šalyje. Interviu su vestuvių planuotoja Italijoje


I. KLIMIENĖS PATARIMAI, KAIP SUKURTI DESERTŲ STALĄ

Nuotr. priklauso Vestuvių šventė
➢ Pasirinkite vieną ar keletą spalvų, kurias naudosite kurdami desertų stalą;
➢ Pagalvokite, ant ko bus patiekiami ir kaip serviruojami skanėstai. Tai gali būti įprastas stalas, apdengtas gražia staltiese, o gal rinksitės nestandartinius sprendimus: senovinį sekreterą ar kosmetinį staliuką su veidrodžiu, indaują, Provanso ar antikvarinę komodą, ar stalą, o gal sukomponuosite ir indaują, ir komodą? Kuriant kaimo stilių tiks įvairios lentynos, alaus statinės, medinės dėžės, šieno spudulai ir pan. Leiskite sau improvizuoti.
➢ Desertų stalas atrodys dailiau, jei jis bus nedidelis. Pvz., šventei, kurioje dalyvauja 30–60 svečių tinkamas stalas būtų 1,2–1,4 ilgio ir 0,6–0,7 cm pločio, nors stalas gali būti ir apvalus, pvz., 1 m ar 1,2 m skersmens.
➢ Pagalvokite, kur statysite desertų stalą. Įprastai desertų stalas per pobūvius statomas svečiams gerai matomoje ir prieinamoje vietoje – nereikia slėpti to, kas gražu. Tegu svečiai gėrisi, ragauja... Desertų stalą statyti galima ir fotokampelyje, jeigu tokį turėsite. Tiek Jūs, tiek Jūsų svečiai, laukdami vakaro pradžios, galės nusifotografuoti ir pasmaližiauti. Arba vietoje desertų stalo fotokampelyje galite sukurti dailų gaiviųjų gėrimų ir uogų stalą, skirtą atsigaivinti karštą vasaros dieną. O tikrasis desertų stalas gali būti šventės salėje kaip dar vienas mielas akcentas. Kurkite ir mėgaukitės!
➢ Bus gražiau, jei desertus išsidėstysite nevienodame aukštyje ir lygyje. Indus desertų serviravimui parinkite įvairaus aukščio: tiks įvairūs padėkliukai, lėkštės ar rėmeliai, tortinės/saldaininės ant kojelės, įvairaus aukščio taurės, dubenėliai, kelių aukštų desertų indai/stoveliai, aukštos vazos ir pan. Galite indus statyti ant knygų, senovinių lagaminų, dailių dėžučių... Taip išdėstyti desertai geriau matysis.
➢ Gražių indų paieškokite indaujoje pas mamą ar močiutę, artimiausią draugę, sendaikčių turgeliuose arba tiesiog interjero, indų parduotuvėse. Jei neturite laiko, galima indus desertų stalui tiesiog išsinuomoti.
➢ Staltiesės, servetėlės nertos ar siuvinėtos, ne mažiau svarbu nei indai, kuriuose pateiksite desertus. Derinkite jas prie šventės stilistikos ir visumos. Ir nebūtinai jos turi būti baltos. Gal Jūsų šventei tiks dryžuotos, gėlėtos, žaismingai taškuotos ar drobinės?
➢ Desertų stalą galima puošti dailiomis kortelėmis, kviečiančiomis svečius pasmaližiauti, ar užrašyti siūlomų desertų pavadinimus. Visa tai desertų stalui suteikia papildomo žavesio.
➢ Pagal poreikį, ant sienos ar lubų prie desertų stalo galima ką nors pakabinti: popierinius burbulus, gėlių vainikėlius, girliandas, narvelius, užuolaidą ir pan. Desertų stalą papuoškite dailia gėlių puokšte arba ją statykite ant žemės prie stalo, ant stalo galite padėti rėmelius su Jūsų poros nuotrauka ir panašiai.

Ką vertėtų žinoti užsakant skanėstus

➢ Jūsų aprangos, šventės stilius, pobūvio vieta, metų laikas (vasara ar žiema) diktuoja ir desertų pasirinkimą. Vasarą rinkitės lengvus desertus, nepamirškite uogų, vaisių, žiemą –sunkesnius.
➢ Jeigu šventė vyks restorane, derėtų pasiteirauti, ar restoranas leis atsivežti desertus iš kitų tiekėjų. Jeigu taip, pasirūpinkite, kad su desertais restoranui būtų pateikti reikiami kokybės dokumentai. Arba užsakinėkite skanėstus iš restorano, kuriame vyks šventė.
➢ Desertų asortimentas gali būti įvairus: keksiukai, pyragaičiai, tartaletės, putėsiai, desertukai indeliuose, zefyrai, morengai, ledinukai, guminukai, saldainiai, riešutai, vaisiai, uogos... Tortas gali būti vienas, kelių aukštų, bet gali būti ir pvz., du „dvynukai“ – nedideli torčiukai, skirtingų skonių. Fantazijai nėra ribų!
➢ Desertus siūlyčiau užsakyti dviejų trijų rūšių bei tortą kaip akcentą. Papildomai galite pasiūlyti vaisių ar uogų. Vizualiai desertai neturėtų žėrėti vaivorykštės spalvomis. Pasirinkite vieną dvi pagrindines spalvas ir vieną – kaip akcentą.
➢ Užsakykite desertus protingais kiekiais. Pvz., jeigu šventėje dalyvauja 30–60 svečių, užteks užsakyti tortą ir dviejų trijų rūšių desertus, pagal poreikį – vaisių. Pvz., 30 asm. skaičiuokite 10 vienos, 10 kitos ir 10 trečios rūšies skanėstų. 60 asm. atitinkamai galėtų būti užsakoma po 20 visų trijų rūšių desertų.
➢ Ir svarbiausia, ką reikia žinoti kuriant desertų stalą, – neperkraukite jo nei indais, nei skanėstais. Saikas ir subtilumas puošia šventę!
 
 
 
Galerija: Peržiūrėti padidinti
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
1
Komentarai
2014-06-04 21:35
Gena
o jau foto grazumas vauuuu
noriu Tokio saldesiu stalo mmmm