Žodžiai

Citatos apie santuoką

širdelės formos oro balionas

Santuoka – tai dviejų širdžių, dviejų sielų ir dviejų asmenų, kurie susijungia į vieną visavertę, gražią būtybę, sąjunga. Tai ne tik fizinis dviejų žmonių susijungimas, bet ir emocinis bei dvasinis ryšys, kuris vyksta jiems daugiau sužinant vienas apie kitą, stiprinant pasitikėjimą ir kuriant meilės kupinus namus. Santuoka – tai nuotykis, kuris gali tęstis visą gyvenimą, jei abu norėsite sunkiai dirbti ir dėti pastangas, reikalingas sėkmingai partnerystei. Tai reiškia branginti vienas kito skirtumus, mokytis vienas iš kito stiprybių ir silpnybių ir leisti sau būti pažeidžiamam sutuoktinio akivaizdoje. Santuoka yra ir galimybė augti, ir gydytis; ji teikia paguodą, kai gyvenimas atneša sunkumų, ir džiaugsmą, kai viskas klostosi gerai. Susituokdami įsipareigojame būti šalia savo partnerio per sunkumus ir sunkumus – rodyti jam besąlygišką meilę net ir sunkiausiais momentais, taip pat pasitikėti juo ne tik širdimi, bet ir visa savo esybe.

Santuoka gali atskleisti geriausius mūsų asmenybės bruožus ir kartu suteikti pakankamai erdvės augti kartu; ji padeda mums tapti geresnėmis savęs versijomis ir kartu išlaikyti savo individualumą. Santuoka galiausiai reiškia, kad du žmonės susitinka tobuloje harmonijoje – supranta vienas kitą, atleidžia vienas kitam klaidas, kartu juokiasi geromis gyvenimo akimirkomis ir kartu verkia blogomis – ir visa tai sukuria nenutraukiamą ryšį, kuris išliks stiprus visiems laikams.

Garsūs žmonės jau daugelį amžių giria tvirtos santuokos privalumus, dažnai pateikdami įkvepiančių citatų apie tai, kaip santuoka gali atskleisti geriausias abiejų partnerių savybes ir būti naudinga visai visuomenei. Pavyzdžiui, amerikiečių rašytojas ir pilietinių teisių lyderis Martinas Liuteris Kingas jaunesnysis yra pasakęs: “Turime atrasti meilės galią, atperkamąją meilės galią. Kai tai padarysime, iš šio seno pasaulio sukursime naują pasaulį.” Šis teiginys atspindi esmę, kodėl santuoka yra tokia svarbi: ji suteikia mums galimybę augti ir tyrinėti savo gebėjimą mylėti ir tikėti kažkuo didesniu nei mes patys.

Anglų rašytoja Džordžė Eliot sakė: “Kas gali būti nuostabiau dviem žmogaus sieloms, jei ne jausmas, kad jos sujungtos tam, kad stiprintų viena kitą visuose darbuose, tarnautų viena kitai visuose varguose, dalytųsi vienas su kitu visu džiaugsmu?” Jos žodžiai atkreipia dėmesį į abipusę paramą ir supratimą, kurie galimi, kai du žmonės įsipareigoja santuokai. Panašiai amerikiečių socialinė reformatorė Jane Addams teigė, kad “geriausias dalykas įvyksta, kai du atskiri asmenys susiburia draugystei ir supratimui; šie du gali tapti vienu vientisu žmogumi – daugiau nei dvigubai geresniu nei bet kuris iš jų atskirai”. Ji pabrėžia ne tik vyro ir žmonos ryšį, bet ir tai, kaip jų sąjunga gali padėti jiems apskritai tapti geresniais žmonėmis.

Idėją, kad santuoka yra iš prigimties intymūs santykiai, perteikė amerikiečių poetė Elizabeth Barrett Browning. Jos žodžiuose akcentuojama, kad santuoka visada pirmiausia turėtų būti grindžiama pasitikėjimu ir meile, o ne praktiniais sumetimais ar visuomenės lūkesčiais. Šią mintį pakartojo ir vokiečių filosofas Immanuelis Kantas, kuris teigė, kad “santuoka yra daugiau nei tik fizinis ryšys; tai dvasinė sąjunga tarp dviejų išskirtinai vienas kitam atsidavusių širdžių”, pabrėždamas jos, kaip emocinio ryšio tarp sutuoktinių, svarbą.

Pateikiame keletą įdomių citatų apie santuoką, štai ką pasaulyje žinomi žmonės yra pasakę:

“Sėkmingai santuokai reikia įsimylėti daugybę kartų ir visada tą patį žmogų.”
“Laimingos santuokos paslaptis – rasti tinkamą žmogų. Žinai, kad jis tinkamas, jei tau patinka būti su juo visą laiką.”
“Santuoka – tai nuotykis, tarsi ėjimas į karą”.
“Santuoka nėra daiktavardis, tai veiksmažodis. Tai nėra kažkas, ką gauni. Tai kažkas, ką tu darai. Tai yra tai, kaip jūs kasdien mylite savo partnerį.”
“Santuoka – tai mozaika, kurią dėliojate kartu su sutuoktiniu. Milijonai mažyčių akimirkų, kurios kuria jūsų meilės istoriją.”
“Gera santuoka – tai bent 80 proc. sėkmės rasti tinkamą žmogų tinkamu laiku. Visa kita – pasitikėjimas.”
“Santuoka yra įsipareigojimas – sprendimas visą gyvenimą daryti tai, kas išreikštų jūsų meilę sutuoktiniui.”

Apskritai garsūs žmonės, kalbėdami apie tvirtas santuokas, ilgainiui išsakė daug išminties žodžių ir parodė, kaip svarbu atrasti tikrą artumą su kitu žmogumi, kad gyvenimas būtų visavertis. Nuo Martino Liuterio Kingo jaunesniojo raginimo naudoti meilę kaip būdą kurti geresnį pasaulį iki Elizabeth Barrett Browning priminimo, kad santykiai visada turėtų būti grindžiami nuoširdžiais jausmais, o ne pragmatizmu – šios citatos suteikia vertingų įžvalgų apie tai, kodėl santuokas reikėtų branginti labiau už viską.

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite