Nuotakos Stilius

Žiemos nuotakos makiažas

Girdėjote pasaką apie Sniego karalienę – tokią šaltą, bet tuo pačiu ir tokią nuostabiai gražią? Šalti tonai, žėručiai, šviesūs atspalviai taip tinka žiemos nuotakoms, nes jie padeda atskleisti ypatingą žiemos žavesį. Tačiau šaltosios ledi įvaizdis – tai ne vienintelis variantas žiemos nuotakai. Kokį makiažą rinktis nuotakoms, kuris tiktų šaltuoju laikotarpiu ir pabrėžtų individualų jų grožį, pataria makiažo meistrė ir televizijos grimuotoja Simona Pajedaitė.

Ryškiname akis

Pasak vizažistės, viena iš universaliausių idėjų, tinkančių bet kuriam metų laikui, tai puošti nuotaką pasteliniais, smėlio ir aukso tonais. Auksiniai atspalviai ypač tinka vestuvėms žiemą, nes atneša šiltą pavasario nuotaiką, primena saulės spindulėlius ir nuotakai suteikia ypatingo mielumo. Įvairūs smėlio ir auksiniai atspalviai tinka beveik kiekvienai merginai, nepriklausomai nuo jos spalvinio tipo. Tokį makiažą gali rinktis tiek švelnių bruožų blondinė, šviesi brunetė, ryški šatenė, tiek ir ugninga raudonplaukė.
Tačiau yra vienas “bet”. Makiažas turėtų derėti prie jūsų suknelės ir aksesuarų atspalvio, kad išvengtumėte spalvų kontrasto ir maišaties. “Jeigu jūsų aprangoje dominuoja šaltos spalvos, geriau auksinių ir šiltų rudų atspalvių atsisakyti ir makiažui paieškoti šaltesnių spalvų,” – pataria S. Pajedaitė.

Šaltų atspalvių makiažas

Šalti atspalviai labiausiai tinka “žiemos” ir “vasaros” spalvinio tipo merginoms. “Žiemos” spalvinio tipo moterys pasižymi šviesia oda, juodais ar labai tamsiais plaukais, efektingomis žaliomis, pilkomis ar net rudomis akimis. “Vasaros” tipą atpažinsite iš taip pat šviesios odos, pelenų, šviesiai ar tamsiai rudos spalvos plaukų, neturinčių gelsvo ar auksinio atspalvio, šviesių akių.
“Šių tipų merginoms itin tiks “sniego karalienės” įvaizdis: sniego baltumo oda, kurios skaistumą pabrėžia tinkamo atspalvio makiažo pagrindas ir pudra, prigesintos vyšninės, šaltų, mėlynos, šaltos rudos arba juodos spalvos šešėliai, juodas tušas blakstienoms,” – teigia S. Pajedaitė.
Svarbu! Su vizažistu būtinai aptarkite trokštamą savo ir vestuvių stilių, šukuoseną, kad makiažas derėtų ne tik bendroje spalvų gamoje su drabužiais ir aksesuarais, bet ir padėtų sukurti jūsų pasirinktą įvaizdį. Taip atrodysite estetiškai ir išvengsite eklektikos.

Lūpos, kurias norisi bučiuoti

Lūpoms siūloma rinktis šviesias, švelnios rožės spalvas. Didžiąją dieną bus itin daug bučinių, todėl geriau rinktis neįpareigojančią, šviesią spalvą, dėl kurios koregavimo nereikėtų jaudintis po kiekvieno bučinio. Na, o jei nusprendėte, kad jums būtinos ryškios lūpos, paprašykite savo vizažisto, kad naudotų ilgalaikius, atsparius vandeniui dažus. Dar vienas vizažistės patarimas: “Kad lūpų dažai būtų padengti kuo tolygiau, dieną prieš vestuves galite lūpas patepti medumi ir palaikyti apie 15 minučių. Jis padės pašalinti lūpų šerpetojimą, kuris yra gražių lūpų priešas”.

Žėručiai

Makiažą papuošti galima tipiškais žiemos blizgučiais ir žėručiais. Tačiau su jais būtina būti itin atsargioms ir naudoti tik subtilų blizgų akcentą, pvz., blikstelėjimas po antakiu, o ne visas blizgus vokas, blikstelėjimas virš skruostikaulio. Taip atrodysi prabangiai, tarsi nuotaka karalienė. Taip pat derėtų pasirinkti mažiau perlamutro turinčias kosmetikos priemones. Jos įdomiai atrodo realiame gyvenime, bet retai taip pat gražiai atrodo ir nuotraukose.

Skaistalai

Rinkitės skaistalus, turinčius šiek tiek persikinio atspalvio, o ne visiškai rausvus ar turinčius raudonumo. Persiko atspalvis suteiks jūsų veidui šiltumo ir skaistumo, tačiau veidas neatrodys nušalęs, kaip gali nutikti naudojant raudonus ar rožinius skaistalus.

Palepinkite veido odą

Makiažas niekada neatrodys įspūdingai ant nuvargusios, nesveikos odos. Nualintos odos trūkumų nepaslėps net ir profesionalios makiažo priemonės. Tad apie veido odos priežiūrą vertėtų pagalvoti iš anksto. “Rekomenduoju likus mažiausiai savaitei iki didžiosios šventės apsilankyti pas kosmetologą, kuris atliks odos šveitimo procedūrą ir pašalins negyvas odos ląsteles. Taip pat kosmetologas palepins jūsų odą drėkinančiomis ir maitinančiomis priemonėmis, kurios atgaivins nuo šalčio sužvarbusią ir pavargusią odą,” – sako meistrė S. Pajedaitė.

Nepamirškite jaunikio

Vyrų grimas – įprastas dalykas televizijoje, kine, fotosesijose. Tačiau kasdieniniame gyvenime vyrai prisibijo kosmetikos priemonių, taigi tam jį padrąsinti turėtų nuotaka. Makiažas anaiptol nesumažina vyriškumo, o netgi atvirkščiai, pabrėžia vyriškus bruožus ir paslepia trūkumus. Vyriškas grimas itin svarbus šaltuoju metu, kai nuo šalčio parausta ausys, nosis, veido oda sudirgsta ir įgauna nepatrauklų atspalvį. Todėl nuotaka turėtų pasirūpinti savo išrinktuoju, kad per didžiąją jų šventę šalia įspūdingos nuotakos stovėtų ir nepriekaištingai atrodantis jaunikis.