Programėlės skaičiuojančios kiek liko laiko iki Jūsų vestuvių


DESERTŲ STALO DĖJOS

Muotrauka iš Biržų duona arch.
Desertų stalas yra ypatingas vestuvių puošybos akcentas, suteikiantis išskirtinumo šiai šventei. Iš įvairių saldumynų, jų spalvų bei formų galima sukurti originalų ir individualų skanumynų stalą. Juolab kad auganti kokybiškų saldumynų pasiūla jauniesiems ir vestuvių dekoratoriams suteikia laisvės įgyvendinti sumanytas idėjas. 

Lietuviški skanumynai nėra pamiršti

Beveik kiekvienose vestuvėse ant stalo atsiranda dovanotas šakotis ar močiutės keptas šimtalapis. Neverta jų pamiršti, nes sujungiant senąsias lietuviškas saldumynų tradicijas ir modernius puošybos elementus galima sukurti net labai stilingą vestuvinio desertų stalo derinį.
Tradiciniai lietuviški pyragai, sausainiai ar kiti desertai ypač pradžiugins svečius iš užsienio, nes šie gardumynai jiems – egzotika.
Kepykla „Biržų duona“ siūlo:
ne tik tradicinius didelius šakočius, bet ir miniatiūrinius – norintiems nustebinti svečius iš užsienio arba ieškantiems sprendimo desertų stalui patiekti ką nors iš tradicinių lietuviškų saldumynų;
sviestines širdeles, kurios tinka vestuvių stalo dekoracijoms, gražiai įpakavus – dovanėlėms svečiams. Širdelių simbolika visuomet dera vestuvėse. 

Itališki desertai – ne tik italams, bet...

... ir lietuvių skoniui labai tinka. Vis daugiau porų saldžiam stalui renkasi įvairesnius skanumynus.
Kadangi dauguma itališkų skanėstų, tokių kaip „maroni“, „cantucci“, florentinai, yra natūralios rusvos spalvos, saldaus stalo spalvinė gama (ruda, rusva, kreminė) derėtų prie natūralaus lino, medžio detalių.
Indus tokiems desertams siūlyčiau rinktis skaidrius arba patiekti ant medžio rievių ar įvairiose medžio, perdirbto popieriaus, šviesių, pastelinių spalvų dėžutėse. Visi šie skanumynai puikiai atrodys nėriniais dekoruotuose induose.
Dovanėlėms svečiams puikiai tiktų stilingai pateikti florentinai arba „cantucci“. Pakuotės gali būti įvairios – perdirbto popieriaus maišeliai, maži stiklainiukai ar dėžutės, visa tai derinant prie vestuvių temos. 
Kepykla „Biržų duona“ vestuvių šventei siūlo ne tik tradicinius lietuviškus saldumynus, bet ir pasaulyje žinomus skanėstus. Iš itališkų skanumynų vestuvėms galite užsisakyti:
maroniai („maroni“) – marcipaniniai saldėsiai su riešutiniu burnoje tirpstančiu oriniu kremu;
florentinai – vieno kąsnio sausainiai-saldainiai, kuriuos kepykla „Biržų duona“ kepa dviejų rūšių: su sezamų sėklomis ir migdolų riešutais;
kantučiai („cantucci“) – saldūs, traškūs, su migdolų riešutais sausainiai. Tinka skanauti prie arbatos ar kavos, o ypač pagal italų tradicijas mirkant į saldų vyną. 

Legendiniai prancūzų skanėstai

Vienas žinomiausių ir labiausiai vestuvėse visame pasaulyje išpopuliarėjusių skanėstų – legendiniai prancūzų „macarons“. Tai lengvi it oras, spalvingi ir žaismingi, miniatiūriniai morenginiai sausainiai, pertepti įvairių skonių kremu. Jų išvaizda ir skonių įvairovė užburia. Konditerių išgaunamų spalvų paletė suteikia neribotas galimybes jais puošti bei sukurti įspūdingą vestuvių desertų stalą. 
Kepykla „Biržų duona“ kepa šešių skirtingų skonių „macarons“:
  • šampano – baltojo šokolado ir lengvos grietinėlės skonio su šampano įdaru;
  • braškių – prisirpusių braškių skonio su juodojo šokolado įdaru;
  • citrinų – gaivūs citrusinio skonio su prabangiu citrinų, sumaišytų su šokoladu, įdaru;
  • kapučino – balintos kavos skonio su puriu šokoladiniu kapučino kavos įdaru;
  • levandų – švelnaus levandų skonio su lengvos grietinėlės ir baltojo šokolado įdaru;
  • mėtų – vėsinančio mėtų skonio su šaltos grietinėlės ir šokolado įdaru. 
Kitas vienas žinomiausių pasaulyje ir vis labiau mėgstamų desertų pobūviuose – kanelės – autentiškas Prancūzijos Bordo regiono desertas, pagardintas romu ir vanile. Storos traškios ir karamelizuotos plutelės bei minkšto švelnaus ir drėgno viduriuko prancūziški pyragaičiai puikiai tinka vestuvių stalui dekoruoti. Galite derinti su keksiukais, pyragais ir iš jų kurti bendrą ekspoziciją ar tiesiog padekoruoti vieną didelį saldų stalą, ant kurio būtų dailiai išdėliotos vien tik kanelės. Šie pyragaičiai dera prie visų rūšių gėrimų, labiausiai prie šampano, vyno ar arbatos. 
„Biržų duonos“ konditerininkai yra įvaldę sudėtingą kanelių gaminimo technologiją, reikalaujančią didelio meistriškumo, ir siūlo jomis nustebinti vestuvių svečius. 
Burnoje tirpstantys morengai – dar vienas prancūzų šedevrų, dėl savo lengvumo dažnai vadinamų „prancūziškais debesėliais“. Savo baltais, kreminiais atspalviais, lengvumu ir prabanga puikiai tinkantys vestuvių stalui dekoruoti. Labiausiai tinka patiekti aukštuose stiklo induose arba sudėlioti ant tortinės. 
„Biržų duona“ vestuvių stalui siūlo riešutinius morengus – saldžius ir lengvus it oro bučiniai su traiškytais žemės riešutais. 
Visais šiais „Biržų duonos“ gaminamais saldumynais galite ne tik dekoruoti vestuvių desertų stalą, bet ir vaišinti svečius po santuokos ceremonijos, prie bažnyčios ar rengdami nedidelę iškylą. 
UAB „Biržų duona“ – 1953 m. Biržuose įkurta kepykla, iki šių dienų su meile kepanti ne tik duoną, bet ir išskirtinius saldžius gaminius. Naujausios žinios ir ilgametė patirtis leidžia kurti kokybiškus gaminius, kurie tenkina net įnoringiausių vartotojų lūkesčius. Nuolatinės investicijos į pažangias technologijas ir darbuotojų mokymus leidžia įmonei prisitaikyti prie šiuolaikinių rinkos reikalavimų – pateikti vartotojui aukščiausios kokybės gardų gaminį.
 
Daugiau kepinių bei idėjų saldžiam stalui ieškokite www.birzuduona.lt
Apie saldų stalą taip pat skaitykite rubrikoje VESTUVIŲ VAIŠĖS
Galerija: Peržiūrėti padidinti
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
2
Komentarai
2015-02-28 11:03
Aistė
Kaip skaniai viskas atrodo.. Tikrai puikios idėjos, dar ir puošiančios pačią šventę. Mes galvojome daryti ar ne vėliavėles, bet puikiai atrodo, tikrai darysim :))
2015-02-21 00:15
TOma
jie turi labai geras dezutes su makarunsais - mes juos imsie kaip dovanas sveciams