Planavimas Vestuvių Idėjos

Išvažiuojamoji santuoka gamtoje

vestuvės lauke

Kur svajojate tuoktis? Civilinės metrikacijos salėje, bažnyčioje, o gal su brangiais prisiminimais susijusioje vietoje? Ar žinote, kad Lietuvoje yra galimybė žiedus sumainyti ten, kur širdis geidžia? Apie išvažiuojamąją santuoką pasakoja Lietuvoje viena pirmųjų pradėjusi rengti tokias ceremonijas “Vestuvių šventė” planuotoja, floristė-dekoratorė Inga Klimienė.

išvažiuojamoji santuoka gamtojePradedant 2009 metais, Lietuvoje taip pat buvo suteikta galimybė pasirinkti, kur įregistruoti santuoką – santuokų rūmuose ar kitoje pasirinktoje vietoje. Taip atsirado rinkoje naujas reiškinys – išvykstamosios santuokos. Iki šiol tai buvo galima daryti toje savivaldybėje, kurioje deklaruota jaunavedžių ar jų tėvų gyvenamoji vieta. Todėl jaunieji, santuoką norintys įregistruoti kitur, pvz., pajūryje ar šventės vietoje, buvo priversti ieškoti originalių, kartais ne itin malonių sprendimų.

Anksčiau tuoktuvių ceremonijai buvo galima rinktis tik bažnyčią arba civilinės metrikacijos biurą. Todėl dažnai sužadėtinių, trokštančių susituokti kitaip, žvilgsniai pavydžiai krypdavo į užsienį. Ten išvažiuojamoji santuokos ceremonija jau seniai yra vienas populiariausių būdų savo gyvenimą susieti su kitu žmogumi.

Pasirinkimo laisvė

2015 m. Seimas priėmė Civilinio kodekso pataisas, pagal kurias santuoką galima sudaryti bet kurioje Lietuvos civilinės metrikacijos savivaldybėje ir pasirinktoje vietoje, nepriklausomai nuo to, kokioje savivaldybėje pora ar jų tėvai yra registruoti. Pagaliau įstatymais nebevaržoma sužadėtinių teisė laisvai pasirinkti santuokos vietą. Pagaliau gali išsipildyti visos jūsų svajonės!

Įprastai sužadėtiniai santuokai renkasi sau patinkančią vietą, galbūt susijusią su svajonėmis ar prisiminimais: pajūris, botanikos sodas, miško laukymė, ežero krantas, seno dvaro parkas, privatus sodas ar kiemas, pobūvio vieta ir pan. Ko gero, svarbiausia yra svajoti apgalvotai ir protingai. Nesituokite medžiuose, pliažuose ir kt. keistose vietose… Žiūrėkite į santuokos vietą oriai ir atsakingai. Elkimės su laisve pagarbiai.

Tuoktuvės po pasakiško grožio kupolu

kupolas vestuvėms laukePoros, kurios savo jungtuvių ceremoniją įsivaizduoja gryname ore, neretai ieško Holivudo filmuose matytų tuoktuvių kupolų. “Buvau viena pirmųjų, nusprendusių šią stulbinančią idėją įgyvendinti ir Lietuvoje. Tokių proporcijų ir dydžio kupolas mūsų šalyje yra vienintelis”, – šypsosi planuotoja I. Klimienė. “Šiandien kupolas sulaukia vis didesnio sužadėtinių susidomėjimo. Jaunieji sumąsto vis originalesnes tuoktuvių vietas, vis įdomiau jį dekoruojame, sužadėtiniams pageidaujant, nugabename jį į bet kurį Lietuvos kampelį…” – dalijasi patirtimi planuotoja.

Būti kitokiems – didžiulė laimė

Vieni pirmųjų gamtoje susituokė ir Kristina su Justu. Jie džiaugėsi atsivėrusiomis galimybėmis laimingiausią gyvenimo dieną padaryti dar nuostabesnę. “Visada žinojau, kad bet kokia kaina norėsiu tuoktis gamtoje, gryname ore. Kaip ir kiekviena panelė žavėjausi romantiškais filmais apie gražias vestuves ir troškau to paties. Vieną dieną ši svajonė išsipildė, – džiaugėsi nuotaka. – Svečiai kalbėjo, kad per mūsų ceremoniją jie buvo praradę realybės jausmą – buvo sunku atskirti, ar tai, kas vyko, buvo tikrovė ar pasaka.”

Patarimai planuojantiems išvažiuojamąją vestuvių ceremoniją:

Vertėtų žinoti, kad vykstančią gamtoje santuoką gali registruoti tik Santuokų rūmų darbuotojai. Jeigu pageidaujate kunigo palaiminimo, teks apsilankyti ir bažnyčioje.

Jei dėl asmeninių priežasčių civilinės ir / ar bažnytinės santuokos neregistruosite, bet pageidaujate iškilmingo / įsimintino šventės akcento – galima organizuoti Priesaikos ceremoniją. Daugiau apie tai klauskite vestuvių planuotojų.

Romantikams, svajojantiems susituokti po žvaigždėtu dangumi, gali tekti iš esmės keisti šventės viziją, nes Santuokų rūmų darbuotojai tuokia tik tam tikromis valandomis, arba renkite Priesaikos ceremoniją.

Neišvengsite ir dar vieno formalumo – civilinės metrikacijos skyriui reikės pristatyti garantinį raštą iš teritorijos, kurioje planuojama ceremonija, savininko.

Jei yra galimybė, ceremonijos vietą apžiūrėkite keletą kartų. Jeigu nuvykę pamatysite, kad teritorija neprižiūrėta, prišiukšlinta, yra tikimybė, kad net ją sutvarkius netrukus padėtis bus tokia pati.

Nepamirškite, kad vasarą auga žolė. Jeigu ceremonijos vietoje pavasarį ji dar nedidelė, tai jos nenupjovus šventės dieną gali tekti bristi per aukštą žolę. Ir – erkės! Nepamirškite pagalvoti ir apie tai.

Atkreipkite dėmesį į pasirinktą ceremonijos vietos pasiekiamumą: ar patogus privažiavimas, ar teritoriją lengvai ras svečiai, ar yra automobilių stovėjimo aikštelė, takeliai.

Būtina įvertinti rizikos veiksnius: lietų, karštį, vėją ir kt. Žinant lietuviškų orų išdaigas, reikia numatyti ir alternatyvią ceremonijos vietą. O jeigu gamta ir pateiktų “šlapią” staigmeną, neverta sielotis – lietus šventei gali suteikti tik papildomo žavesio.

Nepamirškite ceremonijos įgarsinti. Svečiai bus laimingi galėdami ne tik matyti, bet ir girdėti ištartą kiekvieną Jūsų žodį.

Na, o tiems, kurie neturi idėjų, galimybių ar laiko ruošti savo svajonių šventę, pagelbės šios srities meistrai – “Vestuvių šventė”.

Pasitikite vestuves su šypsena, tai Jūsų šventė!

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite