Planavimas Vestuvių Idėjos

Kaip išsaugoti savo vestuvinę puokštę

kaip išsaugoti savo vestuvinę puokštę

Kaip išsaugoti savo vestuvinę puokštę? Įvairūs būdai kiekvienos norams

Praėjus vestuvių dienai, dauguma merginų nori pasilikti kuo daugiau atsiminimui: suknelę, taures, iš kurių gėrėte šampaną, bei nuotakos puokštę. Suknele gali aprengti manekeną ir pastatyti savo drabužinėje, taures įdėti į lentyną svetainėje, o ką daryti su puokšte, kad ji liktų tokia, kaip ypatingąją, bet jau praėjusią dieną? Yra keli būdai, su kuriais supažindinsime, o jūs pasirinksite tinkamiausią.

Nuotakos puokštės išdžiovinimas ir įrėminimas – tai būdas išsaugoti puokštę kaip vestuvių dienos prisiminimą. Šio proceso metu gėlės ir lapai kruopščiai įspaudžiami tarp popieriaus sluoksnių, taip išsaugoma jų forma ir spalva. Kai puokštė išdžiovinta ir išlyginta, ją galima įstatyti į rėmelį ir kabinti ant sienos kaip dekoratyvinį elementą.

Įprasta nuotakos puokštę saugoti kaip sentimentalų prisiminimą, nes ji atspindi svarbų poros gyvenimo momentą. Nuotakos puokštė dažnai būna sudaryta iš ypatingų gėlių, kurios porai turi asmeninę reikšmę, o galimybė ją išsaugoti ir eksponuoti kaip meno kūrinį leidžia porai prisiminti savo ypatingą dieną kiekvieną kartą ją pamačius.

Verta atkreipti dėmesį, kad džiovintų gėlių ilgaamžiškumas priklausys nuo kelių veiksnių, pavyzdžiui, naudojamų gėlių rūšies, drėgmės ir šviesos poveikio. Džiovinti gėles namuose gali ir nesigauti jeigu to niekada iki šiol nebandėte. Norint užtikrinti geriausią rezultatą ir išlaikyti puokštę tokią pat gražią, kaip ir tą dieną, kai ji buvo nuskinta, tinkamą konservavimo būdą turėtų atlikti profesionalas.

Seniausias ir paprasčiausias būdas – džiovinimas

  • Pakabinimas palubėje. Savo puokštę perriškite guma, o ne paprastu raišteliu, nes džiūdami stiebai traukiasi ir gali iškristi. Plona vielute perverkite puokštę už gumos ir kabinkite palubėje žiedais žemyn. Kambarys turėtų būti sausas, vėdinamas, bet ne saulėtas. Saulė žiedus išblukina, drėgname kambaryje augalai nedžiūva, o pradeda gesti. Dauguma pakabintų gėlių išdžiūva per 2–3 savaites.
  • Presavimas popieriuje ar džiovinimas lygintuvu. Šį būdą drąsiai naudok, tačiau juo nesudžiovinsi augalų storais stiebais bei mėsingais lapais. Gėlių žiedai sluoksniuojami sumuštinio principu tarp dviejų popieriaus lapų ir yra uždedami knygomis arba žurnalais. Paprasčiau žiedus sukaišioti tiesiai į knygą arba žurnalą, bet drėgni gėlių lapeliai gali sugadinti puslapius, o raidės – išteplioti gležnus lapukus. Po savaitės ar dviejų patikrink, kaip džiūva, sausus žiedus išimk, o drėgną popierių pakeisk švariu. Jeigu nori greitesnio rezultato, naudok lygintuvą. Ant stalo storai paklok laikraščių, paskui sluoksniuok – 2–3 lapai balto popieriaus, žiedai arba lapai ir vėl popierius ir lygink karštu lygintuvu. Tačiau būk atidi, kad neparuduotų viršutinis popieriaus lapas, nes tuomet negražiai paruduos ir gėlės.
  • Kvarciniame smėlyje arba borakso ir manų kruopų mišinyje. Šiuo būdu žiedus galima džiovinti ir kotais į viršų, ir kotais žemyn arba paprasčiausiai išdėlioti inde ant pasirinktos medžiagos sluoksnio ir paskui užberti iki viršaus. Indai su įvairiuose mišiniuose džiūvančiais augalais paliekami atviri. Po 2–3 savaičių viršutinis sluoksnis nubraukiamas, pirštais atsargiai ištraukiamas vienas žiedas. Jeigu jis išdžiūvęs, kitus irgi galima imti.
  • Jeigu nenori, kad sudžiovintos gėlės namuose rinktų dulkes, įrėmink jas. Išsirinkusi sau patrauklų rėmelį, puokštę su labiausiai patinkančia dienos fotografija pakabink namuose. Taip pat gali pagaminti kalėdinį žaisliuką, kuriame saugosi gėlių žiedus iš puokštės ir galbūt šampano ar vyno kamštį. Atsiminimui parašyk savo vestuvių datą ant stiklinio žaisliuko.

Puokštės išlaikymas kaip ypatingąją dieną

  • Džiovinimas mikrobangų krosnelėje silikageliu. Indas su žiedais ir geliu neuždengiamas, šalia pastatomas puodelis su vandeniu. Laiko trukmė mikrobangų krosnelėje priklauso nuo gėlių rūšies, dažniausiai nuo vienos iki trijų minučių. Gelis pagreitina džiovinimo procesą traukdamas drėgmę iš gėlių. Rezultatas – įspūdingi džiovinti žiedai. Nepamiršk puokštės palikti maždaug pusvalandį atvėsti. Taip išdžiovinti augalai labai lengvai sugeria drėgmę, todėl juos rekomenduojama nupurkšti laku.
  • Sausas šaldymas. Užšaldyta puokštė yra profesionalus metodas, siūlantis labai realistiškus rezultatus. Gėlės yra džiovinamos specialioje kameroje itin žemoje temperatūroje. Žiedai yra užšaldomi ir tada jiems grąžinama pirminė išvaizda. Paprastai šalčiu džiovintos gėlės turi būti laikomos burbulo formos rėme arba po stikliniu kupolu.
  • Džiovinimas tradiciniu būdu, rėminimas ar šaldymas – kokį iš mūsų pateiktų būdų pasirinksi, priklauso tik nuo tavo norų. Svarbiausia yra nelaukti, kad turėtum geriausią rezultatą ir galėtum kiekvieną dieną prisiminti savo ypatingąją vestuvinę puokštę.

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite