Kiek šiais laikais kainuoja veistuvės?


EKSPERIMENTAS: DIENA SU VESTUVIŲ PLANUOTOJA

Nuotrauka iš asmeninio arch.

„Aš čia jau nuo 6 valandos ryto“, – vos pasitikusi mus tarė vestuvių planuotoja Edita Skruibienė. Vestuvių planuotoja sutiko mus priimti į jos organizuojamas vestuves, vyksiančias „Margio krante“, ir leido savo kailiu patirti, kokia yra jos dienos darbotvarkė ir kaip vyksta darbų planavimas iki ceremonijos. O mums tik ir kirbėjo mintis: kaipgi atrodo vestuvių planuotojos darbo diena?
Viskas prasidėjo nuo...
Ogi viskas prasidėjo nuo pirmosios užduoties, tapusios tikru iššūkiu. Paklausite, kodėl? Na, pirmoji užduotis buvo paimti skėčius iš Kauno. Rodos, tai visai nesunki užduotis, bet kelyje mus užklupo baisus škvalas, kuris išties apsunkino eismo sąlygas. Greitkelyje važiuojančius maža VW „Polo“ mašinyte mus lenkė milžiniški sunkvežimiai, kurie, rodės, nustums mus nuo kelio.
Na, tikslas šiaip ne taip buvo pasiektas, skėčiai paimti, audra nurimus, tačiau grįžus namo atsiranda naujas galvosūkis: nuotakai reikia skėčių jau rytoj rytą! Edita kaip įmanydama ieško būdų, kaip laiku pristatyti skėčius jauniesiems. Žinoma, viskas buvo sutvarkyta labai greitai ir skėčiai jau tą pačią dieną buvo pristatyti vestuvių planuotojai. O mes, dar net neatvykusios į vestuvių vietą, supratome, koks sudėtingas yra vestuvių planuotojos darbas, nes iškyla vis naujų iššūkių, kuriuos reikia išspręsti žaibo greičiu.
Išaušo gražus penktadienio rytas ir mes jau pakeliui į Trakus. Saulė šviečia, škvalo nematyti. Įsukusios į Margio krantą su nerimu žengiame link sodybos ir vis galvojame, ar nebūsime Editai našta, netrukdysime jai tvarkyti vestuvių reikalų? Iš sodybos greitu žingsniu ir plačiai šypsodamasi išeina Edita. Pamačiusios, kokios ji puikios nuotaikos, mes nusiraminome ir tiesiog pradėjome mėgautis kiekviena akimirka.
Vietovė
„Margio krantas“ – nuostabaus grožio vieta, įsikūrusi Margio ežero pakrantėje, 8 kilometrai nuo Trakų centro. Šis gražus gamtos kampelis ideali vieta rengti vestuves. Edita aprodė komplekso teritoriją, paaiškino, kokie darbai dabar vyksta ir kaip viskas atrodys per ceremoniją. Ji papasakojo, kad tai bus tarptautinės vestuvės, kadangi nuotaka yra rusų kilmės lietuvė, o jaunikis – singapūrietis, tad, žinoma, ir svečiai buvo įvairių tautybių: japonai, rusai, lietuviai, izraeliečiai. Edita paminėjo, kad turėjo rūpintis ir svečių atvykimu iš kitų šalių, jų apgyvendinimu ir atvažiavimu iki šventės vietos.
Nuotrauka iš margiokrantas.lt
Paruošiamieji darbai
Kol vaikščiojom po sodybą, darbuotojai dekoravo altorių gyvomis gėlėmis, ruošė fotografavimosi kampelį, o jo šone stovėjo dar neišpakuotos kėdės. Jums irgi smalsu, koks bus galutinis rezultatas? Patikėkite, skaityti toliau verta!
Žvilgsnis į vidų
Kai apsižvalgėme lauke, kur vyks ceremonija, Edita pakvietė užeiti į vidų apžiūrėti šventės patalpas bei dekoruotus stalus. Išgėrėme kavos, labiau pažinome viena kitą ir pasidarėme bendrą nuotrauką momentiniu fotoaparatu. Edita užsiminė, kad mums visom kartu tai bus gražus prisiminimas iš drauge praleistos dienos.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Dekoruoti stalai
Apsižvalgiusios viduje, nutarėme iš arčiau apžiūrėti stalus, o tuo tarpu Edita tikrino, ar teisingai sudėtos kortelės su svečių vardais. Stalas atrodė puošniai ir klasiškai. Štai taip atrodė šventės stalai!
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Kiekvieno šventės svečio prie skirtingo stalo laukė maža staigmenėlė – migdoliniai sausainiai ir matrioškos. Tai labiausiai turėjo nudžiuginti šventėje dalyvaujančius vaikus.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Valgiaraštis
Edita užsiminė ir parodė vestuvių valgiaraštį. Šaltibarščiai patiekiami martinio taurėse, pagrindinis patiekalas – kiauliena su baltuoju grybų padažu – patiekiama su bulvių ir moliūgų piure bei daržovėmis. Desertas – raudonųjų vynuogių šerbetas. Kadangi pora rinkosi patiekalus iš tradicinių lietuvių ir rusų valgiaraščių, vienas iš pasirinkimų buvo silkė pataluose, patiekiama vieno gurkšnio taurėse (šotuose). Toks valgiaraštis turėjo atrodyti itin gurmaniškas viso pasaulio piliečiams.
Prasidėjus šventei, laukdami ceremonijos svečiai mėgavosi šampanu, vynu, alumi bei vieno kąsnio sumuštinukais. Siūlome pažiūrėti į šventės valgiaraštį.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Desertų stalas
Viską patikrinusios, padėjome paruošti desertų stalą. Desertų stalą puošė prancūziški migdoliniai sausainukai (macarons), namų gamybos zefyrai, tartaletės su šilauogėmis ir braškėmis bei įvairių skonių keksiukai. Bendras vaizdas atrodė klasiškai ir pritrenkiamai. Genialumas slypi paprastume!
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Ceremonijos vieta
Lauke altorius jau buvo paruoštas, tik likę išdėlioti kėdes priešais altorių. Išdėliojusios kėdes, atsistojome įvertinti galutinio rezultato. Paruošto altoriaus grožis tiesiog atėmė žadą – jis atrodė kaip iš pasakos, o fotografavimosi kampelis tik ir kvietė svečius ir jaunuosius įsiamžinti prie gėlėtų sūpynių ir vintažo stiliaus suoliuko. Dalijamės šiuo grožiu ir su Jumis!
Nuotrauka iš asmeninio arch.
 
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Svečiams pradėjus rinktis apie 17 val., Edita juos pasitikdavo ir palydėdavo į jų kambarius. Mes, artėjant ceremonijai, skubėjome paruošti žiedlapius, kuriuos svečiai mėtys sveikindami jaunuosius, taip pat reikėjo sudėlioti pagalvėles ant kėdžių.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Nuotrauka iš asmeninio arch.
Pabaigusios paskutinį darbą, prisėdome toliau nuo svečių ir laukėme artėjančios ceremonijos, kurios pradžia buvo 17:30 val. Virš mūsų galvų kaupėsi dideli lietaus debesys, vėjas stiprėjo, o Edita atrodė susirūpinusi. Blogiausias scenarijus nepasitvirtino: ceremonija spėjo įvykti dar neprasidėjus škvalui, tačiau balti skėčiai visgi apsaugojo svečius nuo pirmųjų lietaus lašų.
Įspūdžiai
Važiuodamos iš šventės visą kelią diskutavome apie dienos įvykius. Mūsų kelionę užbaigė baisus, medžius su šaknimis verčiantis škvalas. Laimingai grįžusios namo peržiūrėjome padarytas nuotraukas ir džiaugėmės, kad turėjome galimybę prisidėti prie šios gražios šventės kūrimo ir pamatyti tikrą vestuvių planavimo virtuvę savo akimis. Ceremonija buvo be galo graži, jauki ir nuoširdi, o artėjantis škvalas neišgąsdino ir nė vienam svečiui nesugadino puikios šventinės nuotaikos. Vestuvių planuotojos paruošti balti skėčiai jauniesiems ir svečiams pagyvino pačią ceremoniją, o šypsenos visų veiduose tik įrodė, kad šios šventės nesugadins niekas.
 
 
 
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
0
Komentarai