Gintarės ir Kazio meilės istorija


VEGETARŲ VESTUVĖS

Viena iš vestuvių planavimo dalių – išrinkti valgiaraštį, tenkinantį daugelio vestuvėse dalyvaujančių svečių mitybos įpročius. Kiauliena ar jautiena, vištiena, o gal žuvis? Kartais tikrai būna sunku išsirinkti ir kyla nemažai nesutarimų dėl maisto. Tačiau ką daryti, jei jaunieji yra vegetarai? Pastaruoju metu vis daugiau porų vengia įsigalėjusių normų ir nori sukurti savas tradicijas, kurios atspindėtų jų mąstymą ir požiūrį į gyvenimą. Taigi šį kartą patariame, kaip turėtų atrodyti vestuvių pokylio meniu, kai jaunieji yra vegetarai.
Vegetarizmas yra tokia mitybos praktika, kai atsisakoma bet kokios mėsos, įskaitant žuvį, paukštieną, vėžiagyvius ir šalutinius skerdimo produktus. Yra keli vegetariškos dietos variantai, pvz., dalis vegetarų iš savo raciono pašalina kiaušinius, pieną, kiti to nedaro, o, pavyzdžiui, veganai vartoja tik augalinės kilmės produktus.

Vegetariški rūpesčiai

Planuojant vegetarišką vestuvių meniu dažniausiai paaiškėja, kad valgiaraščio pasirinkimas yra mažesnis, nei rengiant įprastas vaišes. Be to, jaunavedžiai bendraudami su artimaisiais, ypač jei bent dalį vestuvių išlaidų dengia tėvai ir jie yra įprastos mitybos šalininkai, susiduria su emocine problema. Vienintelis būdas susitarti – bendrauti. Aptarkite savo įsitikinimus su tėvais ir tikėkitės, kad artimieji Jus supras, gerbs ir palaikys Jūsų norus. Nekritikuokite ir nenurodinėkite žmonėms, jei Jūsų ir jų įsitikinimai skiriasi. Išeitis visada yra. Įtraukite į meniu kuo daugiau įprastų maisto produktų: miltinių patiekalų, daržovių, sūrio, bulvių, makaronų. Puiku, jei svečiai iš anksto žinos, kad vestuvių meniu bus vegetariškas. Apie tai geriausia parašyti vestuvių kvietime.

Vegetariškas meniu

Kai ši problema išspręsta, kitas žingsnis – restorano parinkimas. Pakankamai paprasta yra rasti restoraną, kuris suruoštų vegetariškas vaišes, tačiau ne taip paprasta rasti restoraną, kuris pasiūlytų įdomų ir išskirtinį meniu. Net jei nusprendėte, kad Jūsų vestuvių meniu bus vegetariškas, yra daugybė būdų vestuvių pobūvį paversti elegantiška kelių patiekalų vakariene ar furšetu. Apie savo norus ir pageidavimus būtina daug kalbėti. Susėskite su virtuvės šefu, pateikite savo pasiūlymus ar net mėgstamų patiekalų receptus.Paprasčiausia būtų vestuvių pokyliui pasirinkti vegetarišką restoraną, kuriame dažnai valgote. Taip būsite tikri dėl maisto kokybės. Pagalvokite apie savo svečių skonį ir nesirinkite per daug egzotiškų patiekalų, visiems turi būti skanu ir sotu.
Foto: Rimantas Steponavičius www.fotor.lt
Sunkiausia dalis, jei renkatės veganų meniu, yra vestuvinis tortas. Deja, dauguma konditerių nesupranta, kaip pagaminti tortą be kiaušinių, sviesto ir pieno. Bet galbūt jie sutiks pagaminti tortą pagal Jūsų receptą. Internete tokių receptų tikrai netrūksta, o tortas taip pat gali būti iš morkų, obuolių ir kitų daržovių ar vaisių.
Atminkite, nesvarbu, kas ką sakys. Visiškai įmanoma sudaryti vegetarišką vestuvių meniu ir patiekti skanius, įdomius ir išradingus patiekalus. Tik tam reikia skirti šiek tiek daugiau laiko ir pastangų. Smagiausia, kai po vestuvių dauguma svečių lieka maloniai nustebinti – jiems patiko vegetariškos vestuvių vaišės!
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
11
Komentarai
2011-12-15 19:04
Dovile
Super tema, bet ideju tai nulis. Pilsciojimas is tuscio i kiaura. Kur galima paskaityti tikru ekspertu patarimu?!
2010-11-01 12:37
Andrej Vedic
Pagal užsakymą gaminame vegetarines vaišes ir saldumynus (ir tortus) pobūviams, renginiams, seminarams...
Prieš susisiekiant su mumis, pageidautina kad nors apytiksliai žinotumėte:
1. Kokio maisto pageidaujate: saldaus stalo, užkandžių, paprastų pietų arba puotos (šventiškų vaišių).
2. Laukiamą žmonių kiekį.
3. Kiek planuojate (apytiksliai) išleisti svečiams patenkinti.
Detales aptariame per susitikimą.
Vaišes galime pristatyti (Vilniaus apsk.), renginio metų išdalinti.
Su klausimais skambinkite man, Andrejui tel. 8 684 06754, el.p. andrej@vedic.lt
Dėl tortų - Danguolei tel. 8 600 67839

2010-04-08 21:44
Giedre
nieko negirdejau, ir nieko nezinau.
2010-04-05 13:07
asta
gal kas girdejot apie restoranus, kurie specializuojasi vegetarisku patiekalu gamybai ir tiekimui?
2010-04-03 16:37
vilma
ar kas daret svente su vegetariskais patiekalais?gal kas galit patarti kazka?
2010-04-02 22:57
alina
as meseede:) bet noreciau sudalyvauti vestuvese, kuriose, vien vegetariski patiekalai:) smalsu;)
2010-04-02 16:32
Vaida
as manau irgi kad imanoma susitarti ir issirinkti sventes meniu be mesos:)
2010-04-01 16:50
aukse
nesudetinga, tik reikia derinti meniu. manau bet kuri imone gali pateikti platu meniu be mesos. tik va kaip su tais tortais tai neisivaizuoju. Jeigu zinot kas gamina, duokit zinia. aciu
2010-04-01 12:51
milte
as isivaizuoju kaip yra sudetinga surasti imone kuri gamintu vegetariskus patiekalus vestuvems. O jeigu dar kokiam mazame miestelyje..
2010-03-31 22:30
Agne
Baltos misraines ir farsiruotos zuvys su galvom uijjjj kaip biasu..:))