Vestuvių Idėjos

Norėtum tuoktis internetu?

Santuokos registravimas Civilinės metrikacijos biure, o nuo praėjusių metų rudens jau ir Savivaldybių nustatytose reprezentacinėse arba Jūsų išsirinktose vietose, Santuokos sakramento priėmimas Bažnyčioje, o gal vestuvės užsienyje? Šie dalykai mūsų nestebina, bet ką manote apie e-santuoką? Ar Jūs tuoktumėtės internetu?

Internetinė santuoka

Pamenu pauglystės metais susituokiau internetu, tačiau tai vaikiškas pokštas ir elektroninis santuokos sakramentas tebuvo bevertis popierėlis. Tačiau šiandien, skaitmeninis amžius ir mes perkame, parduodame internetu, kiti suranda savo meilę ir tuokiasi su ja. Šauni istorija, bus ką anūkams papasakoti. Atsižvelgiant į visuomenės nuomonę ir krikščioniškas tradicijas, ilgai dar manysime, kad e-santuokos priimtinumas ir poreikis tikrai bus visiškai minimalus. Tačiau juk žmonės turėtų turėti galimybę santuoką sudaryti ir elektroniniu būdu, pavyzdžiui, tolimojo plaukiojimo jūreiviams, kai vyras (jaunikis) atsiduria kitame pasaulio krašte, suserga rimta, gal ir mirtina liga, o moteris (jaunoji) tik vyrui išplaukus sužino, kad yra nėščia. Galimybė tokiu atveju susituokti šiems asmenims dabar nėra įmanoma, o e-santuoka išspręstų daug klausimų vaiko pripažinimo apie asmenų palikuonių, pavardės suteikimo, paveldėjimo ar daugybę kitų klausimų bei problemų.

E-santuokos procesas

Utopinė, bet įmanoma idėja – santuoka internetu. Pati santuoka (santuokos sudarymo juridinis faktas) tam tikrais atvejais gali būti sudaroma naudojant moderniausias vaizdo, garso bei asmens autoidentinfikavimo sistemas, pavyzdžiui, audio arba video konferenciją, o ir pasirašyti jau galime ir e-parašu. Taigi, ateityje, galbūt užteks suvesti tam tikrą adresą kompiuteryje, užpildyti pateiktas formas, jas pasirašyti ir viskas – sveikiname, Jūs tapote vyru ir žmona.

Kol kas toks projektas yra parengtas kaip idėja, tačiau ką gali žinoti – galbūt ateityje jis bus vienas iš populiariausių būdų susituokti. Greita ir patogu – keli spragtelėjimai kompiuterio pele ir Jūs susituokėte. Mes už idėjas, todėl laukiame pirmosios internetu registruotos santuokos. Gal Facebook pateiks tokią paslaugą.

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite