Vestuvinė depresija, kodėl ji pasireiškia?


KAS KARALIAUS ANT 2017 M. DESERTŲ STALO

Nuotrauka iš  www.deletre.lt 
Per seminarą MŪSŲ VESTUVĖS 2017 METAIS keksiukais lankytojus vaišino www.deletre.lt ir bekalbant su būsimomis nuotakomis pradėjome nejučia dėlioti tuos keksiukus ant įsivaizduojamo desertų stalo. Padėjom mini keksiukus, padėjom tortus ir... Pritrūkom idėjų. Taigi kalbamės su desertus kurti mėgstančia Kristina Ramanauskiene apie tai, ką dės būsimos nuotakos ant desertų stalo, kaip jį dekoruos ir stilizuos. 
2017 metų tendencijos labai stipriai išreiškia gamtos įsikišimą į miestą, pastatus, daug žalumo, natūralių lapų ir mažiau gigantiškų gėlių kompozicijų. Kitąmet daugiau natūralumo ir organikos, minimalizmo ir, rodos, viskas linksta į tai, kad geriau mažiau, bet labai stilingai, skaniai ir puoselėjant tikrus jausmus.
 
Nuotrauka iš www.deletre.lt
2017 metais daug smulkaus verslo dalykų atsiras vestuvėse, feisbuke merginos kalba, kad samdys mažytės kepyklos kepėjas pyragams, medų pirks iš bitininko kaime, net močiutės keptą pyragą padės ant bendro stalo, kurį apdengs tos pačios močiutės staltiese, o gal ją pirks H&M. Nebus vien tik taip, o ne kitaip. Gyvenimas – didelis procesas o ir kiekviena pora organiškai auga ir aplink save kuria, ima, duoda ir… Todėl negalime teigti, kad ir ant desertų stalų bus tik keksiukai ir tortai, vien palmių lapais apkaišyti. Bus visko.

Kristina, ką dėtumėte ant desertų stalo 2017 m.?

2017 metų desertus įsivaizduoju – tortas, keksiukai bei sausainiai. Tik nuo vestuvių pobūdžio, vietos bei tematikos būtų parinkti ir desertų tipai. Tarkim, jei darome sodyboje, įsivaizduočiau „nuogą“ tortą su šviežiomis gėlėmis; mini keksiukus, puoštus gėlėmis bei uogomis. Jei šventė vyksta labai jau ištaigingoje vietoje, įsivaizduočiau elegantišką baltą tortą su minimalistiniais keksiukais bei įspūdingo papuošimo, priderinto prie torto, sausainiais. Bent trys pasirinkimai smaližiams svečiams tikrai būtų mandagus jaunųjų gestas. Madingi ir mini desertai, oriniai sausainiai, saldainiai ir kitokie desertai, tačiau tikiu, kad vestuvėse ir toliau karaliaus tortas ir keksiukai.

O kaip rinktis desertų stilių? Kartais vestuvės sodyboje, o norisi keksiukų su angeliukais ir t. t., ir pan. Kokios taisyklės čia galioja?

Desertus reikia puošti pagal šventės tematiką, jos vietą, pobūdį ir t. t. Prieš kepdama ir puošdama desertus labai smulkmeniškai viską išsiaiškinu apie pačius užsakovus, jų skonius, mėgstamas spalvas, kur vyks šventė, kada vyks, ko tikisi ir ko nori. Tik tuomet galiu sudaryti desertų papuošimų variantus. Pokalbis išties užduoda tona ir žmogaus papasakoti prisiminimai, emocijos, žvilgsnis pasako žymiau daugiau, nei jis gali numanyti. Psichologinis prisilietimas prie žmogaus duoda daug žinių ir tuomet žymiai lengviau kurti ir tikėti, kad žmogus bus laimingas ir jam bei jo svečiams patiks desertai. Jie svarbūs, nes vainikuoja vakarą. Jie tarsi meilės dienos kulminacija, kuri pasaldina visų išsiskirstymą pasibaigus šventei.
 
Nuotrauka iš www.deletre.lt

O kada prasidėjo jūsų kelias į desertų karalystę?

Mano keksiukų istorija prasidėjo, kai laukiausi antro sūnaus. Mane labai stebino, kaip toks mažas pyragėlis kaip keksiukas gali atsiskleisti su tiek daug atspalvių. Jų skoniams, papuošimams nėra ribų. Ir tas susidomėjimas virto bandymais, bandymai – eksperimentais, eksperimentai – kūriniais. Paskatinta artimųjų pradėjau vis daugiau kepti, vis naujų technologijų mokytis. Tada man jau neužteko tik keksiukų, norėjau vis daugiau, tad pradėjau kepti tortus, sausainius ir kitus desertus. Neliko nieko, ko nebūčiau išbandžiusi, neliko nieko, ko negaliu iškepti ar pagaminti. Kasdien kepu, domiuosi ir mokinuosi, o kartu su savo klientais atrandame vis įdomesnių desertų, ar jų papuošimo, pateikimo variantų. Negaliu ir pati patikėti, kad trisdešimties atradau savo pašaukimą. Atradau tai, kas mane labai jaudina, įtraukia ir džiaugiuosi, kad esu viena iš tų laimingųjų, kuriems darbas teikia malonumą.
 
Nuotrauka iš www.deletre.lt

TOP 3 patarimai kuriantiems desertų stalus:

  • Ne tik gražu, bet ir skanu.
  • Spalvų bei temos derinimas.
  • Geriau mažiau, bet įvairių desertų. Smagu, kai svečiai turi iš ko rinktis.

 
Ar skaitei? 

 
Galerija: Peržiūrėti padidinti
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
0
Komentarai