Vestuviniai Kvietimai

Kelios idėjos, kaip nevargstant patiems pagaminti kvietimus

rankų darbo kvietimai
Jeigu galvoji, kad pagaminti kvietimus į savo vestuves yra ne tik labai nuoširdu, bet ir nesunku, – neklysti. Juk tereikia nueiti į popieriumi prekiaujančią parduotuvę, išsirinkti labiausiai patikusį popierių, po to užsukti į siūlų ar audinių, dekoratyvinių smulkmenų, klijų parduotuves – ir viskas. Net spausdintuvo nebūtina turėti: juk galima tekstą užrašyti arba ranka (žinoma, jei raštas neprimena hieroglifų), arba, įrašius į bet kokią laikmeną, tekstą atspausdinti bet kur, kur siūloma ši paslauga.

Tereikia noro, ir viskas pavyks

patiems pasigaminti kvietimus į vestuvesIdėjų, kaip patiems pasigaminti kvietimus – begalė. Turintiesiems fantazijos, perskaičius čia aprašytus kelis variantus, gims dar daugybė minčių. Tiems, kurių galva užimta kitais dalykais: kur išsinuomoti limuziną, kokį fotografą pasirinkti ar kokią vestuvinę suknelę įsigyti, verta apsilankyti užsienio interneto svetainėse (lietuvaičiai, deja, dar tuo pasigirti nelabai gali), kur žingsnis po žingsnio aprašoma visa kvietimų gaminimo technologija.

Svarbu, kad būtų “atsparus”

Kiek teko matyti pačių rankomis gamintų kvietimų, vienas nesudėtingiausių, nereikalaujančių itin daug kruopštumo ar fantazijos “gaminys” – perlenktas gražaus faktūrinio popieriaus lapas (iš A4 formato lapo gali būti pagaminti du kvietimai), kurio viduje yra įdėtas peršviečiamo popieriaus lapelis su atspausdinta informacija (ką kviečia, kas kviečia, kur, kada įvyks). Šio perlenkto kvietimo “titulinis” lapas yra perrištas kaspinėliu, ant kurio priklijuotos įvairios smulkios detalės. Jos gali būti bet kas: karoliukai, plunksnelės, kriauklytės ar net maumedžio kankorėžiukai. Tiesa, jeigu kvietimai bus siunčiami paštu, atsižvelkite į tai (pamąstykite, kad priklijuotos detalės nebūtų labai birios, lūžtančios, atsikišusios). Juk nebūtų smagu, jeigu gautas kvietimas primintų dėlionę: susidėk, kaip nori… Tą minėtąjį kaspinėlį vertėtų priklijuoti (bent keliose vietose) prie popieriaus, kad nenuslystų ir nenukristų. Ir štai – gražus ir visai nedaug laiko bei pastangų reikalaujantis rankdarbis.

Originalus ir paprastas

Norite dar paprastesnio varianto? Prašom. Jis bus tikrai nestandartinis, o jam prireiks tik popieriaus ir kaspinėlio. Atspausdinę tekstą ant norimo formato popieriaus (atrodo labai gražiai, kai popierius yra tarsi sendintas, “glamžytas”), šį lapą susukite į “dūdelę”. Tuomet ją perriškite kaspinėliu. Ir viskas. Originalu ir paprasta. Be to, primena senovę (žinoma, gerąja prasme…).

Kvietimas kortelė

Dar galite pabandyti ir tokį kvietimų gaminimo būdą: popieriaus lapą padalinate į keturias lygias dalis. Tai bus keturi Jūsų kvietimai. Kiekvieno kvietimo viršuje arba apačioje (jau atspausdinus ar ranką užrašius tekstą), skylamušiu išmušame dvi skylutes. Per jas perveriame kaspinėlį (jeigu skylutės yra arčiau viena kitos, kaspinėlis gali būti siauras, o jeigu toli – platus).

Neserijinis gaminys

Kitas rankų darbo variantas, kuriam reikės šiek tiek daugiau kruopštumo, popieriaus, klijų ir kaspinėlio, kelių dekoravimo detalių (plunksnelių, kriauklyčių, smilgų, džiovintų gėlių ir pan.), atrodo prašmatniai, bet nėra toks jau sudėtingas. Taigi Jums, atspausdinus tekstą perlenkto kvietimo vidiniame lape, “tituliniame” reikėtų priklijuoti netvarkingai iš popieriaus išplėštą formelę (ji gali būti ovali, kvadratinė, širdies formos ir pan.). Tuomet ant tos išplėštos ir priklijuotos formos klijuojame bet ką, kas tik patinka: surištus mažus kaspinėlius, karoliukus, smilgas, rožytes ir pan. Gražu ir tai, kad kiekvienas kvietimas bus kitoks: ir patiems nenusibos gaminti, ir bus matyti, kad tai – ne serijinis gaminys.

Nuotrauka – svarbiausias akcentas

Norite, kad kvietime būtų nuotrauka? Tai irgi nesunku įgyvendinti. Labai gražu, kai nuotrauka yra nespalvota arba su viena nedidele spalvota detale. Tuomet neatrodo pigiai. Bet čia – skonio reikalas. Taigi prireiks nedidelės nuotraukos. Būtų gražu, jeigu kvietimams būtų fotografuojamasi specialiai, o ne pasirenkama nuotrauka, kai buvote atrakcionų parke arba zoologijos sode…
Taigi svarbiausią detalę turite. Prireiks skiautelės plonos neyrančios medžiagos arba rankų darbo popieriaus, kuris bus tarsi pasportas, o neužklijuota lapo dalis – tarsi rėmas. Taigi medžiagą arba glamžytą popierių klijuojame ant kvietimo. Ant jo klijuojame nuotrauką. Viskas. Tiesa, glamžyto popieriaus vidurį galima iškirpti. Tuomet nuotrauką galima klijuoti pirmiausia, o ant viršaus – popierių, kuris paslėps nuotraukos kraštelius.

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite