IŠVYKA Į GAMTĄ: IDĖJOS JŪSŲ LAUKNEŠĖLIUI

Foto: Rimantas Steponavičius www.fotor.lt
Trumpai apie tai, ką verta ir ko neverta vežtis į gamtą. Turbūt kiekviena susituokti žadanti pora suka galvą apie fotografijas bei žaidimus gamtoje. Bet kad po vestuvių ceremonijos nenukristumėte kur nors po krūmu išgėrę vos pusę taurės šampano, reikia ir užkąsti. Tad kartu pamąstykime, ką būtų galima įsidėti išvykai į gamtą: juk tikrai didžioji dalis svečių ruošdamiesi Jūsų vestuvėms ne valgė sočius pusryčius, o gražinosi kirpyklose.

Nesirinkti greitai gendančių produktų

Didžioji dalis vestuvių vyksta karštuoju metų periodu, taigi labai svarbu pamąstyti apie kiekvieną maisto produktą, kurį žadate vežtis į gamtą. Žinoma, jeigu nenorite „užnuodyti“ savo svečių... Atsižvelgiant į tai, kad už lango gali būti gerokai per 20 laipsnių karščio, nevertėtų rinktis greitai gendančių maisto produktų. Gamtoje labai „pasiteisina“ vaisiai. Tačiau jie turi būti ne per daug vystantys, neprarandantys savo formos ir skonio. Šiuo atveju idealiai tiktų obuoliai, nepjaustyti bananai, vynuogės, nepernokusios trešnės. Žinoma, tiktų ir kiviai, tačiau juos nėra labai patogu valgyti – juk nenorite, kad balta suknelė taptų balta suknele su žaliais taškiukais... Vaisių ir uogų kompozicija labai puošia stalą. Jie atgaivina ir nesuteikia sunkumo pojūčio korsetais suveržtiems skrandžiams...

Kiekvieną produktą verta rinktis kruopščiai

Vieno kąsnio sumuštinukai taip pat idealus pasirinkimas. Tai daug geriau nei atskirai supjaustyta mėsytė ir duona. Nereikės nei gausybės lėkščių, nei šakučių. Ką dėti ant jų – fantazijos reikalas. Tik geriau, jei tai būtų greitai negendantys ir neprarandantys estetinio vaizdo produktai. Puikiai tiktų vytinta jautiena, negreitai gendanti rūkyta mėsa. Žuvies geriau atsisakyti (nebent ji rūkyta, pvz., rūkytas ungurys). Ant sumuštinukų patartina arba visai nedėti daržovių (pvz., pjaustyto pomidoro...), arba jas, daržoves, sudėti į atskirą indelį. Prie sumuštinukų dera maži marinuoti agurkėliai, vyšniniai pomidorai, žiediniai kopūstai, pjaustytos morkos ir kitos mėgstamos, bet nevarvančios ir „atsparios aplinkos poveikiui“ daržovės. Į jas galima įsmeigti smeigtukų, kad susirinkusiesiems būtų labai patogu jas valgyti.
Šalia vyno gražiai atrodo sūrių, riešutų ir vytintos mėsos rinkiniai. Tai ir soti bei energijos suteikianti užkanda, ir stalo puošmena.

Pasilikti „juodai valandai“...

Nepamirškite, kad lauknešėlyje turi būti ir gėrimų. Jų galite įsidėti įvairių: kelių rūšių sulčių, gazuoto ir negazuoto vandens, vyno, šampano ir šiek tiek stipriųjų alkoholinių gėrimų. Prakalbus apie pastaruosius, gamtoje būna labai smagu, tad dauguma į vestuvių pobūvį restorane ar kitoje užsakytoje vietoje nuvažiuoja jau gerokai svirduliuodami. Norėdami to išvengti geriau ištraukite ne visą alkoholį – pasilikite šiek tiek „juodai valandai“, jeigu labai pritrūktų...
Dar apie gėrimus. Dažnai pasiteisina ir termosų su karštais gėrimais vežimasis: kava ir gabalėlis šakočio arba arbata su lapeliu „skruzdėlyno“, vafliais apibarstytu triufeliu ar kitokiu negreitai tirpstančiu saldainiu – gamtoje to beveik niekas neatsisako...

Svarbiausia – gera nuotaika

Šiek tiek aptarus, kokius maisto produktus ir gėrimus verta vežtis į gamtą, svarbiausia nepamiršti ir šių dalykų: staltiesės, servetėlių, drėgnų servetėlių, puodukų, taurių, lėkščių, smeigtukų, šaukštelių, šakučių, peilio, atidarytuvo, šiukšlių maišų (juk neketinate išvažiuodami palikti šiukšlyno) ir, žinoma, geros nuotaikos!
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
11
Komentarai
2014-05-29 09:32
Išvykai į gamtą
Mieli turistai,turiu klausimą, ar vertą pirkti specialius turisto rinkinius,kaip pvz. http://www.megon.lt/laisvalaikio-prekes/turizmas? ,jei ketiname išvykti į kelionę apie Lietuvą/
2010-11-14 14:13
cxbnm
gfjcbvcnxm,
2010-11-14 14:13
cxbnm
gfjcbvcnxm,
2010-11-14 14:13
cxbnm
gfjcbvcnxm,
2010-11-14 14:13
cxbnm
gfjcbvcnxm,
2010-11-14 14:13
cxbnm
gfjcbvcnxm,
2010-03-23 13:45
tina
gal kuri galit pasiulyt geru gamtos vietu Kaune?
2010-03-17 17:39
Agneta
Termosai tai gerai. Ypac jei vestuviu diena saltoka buna.
2010-02-16 15:01
xxx
Dazniausiai taip ir buna, kad ne tik jaunieji bet ir sveciai ruosdamiesi i svente pamirsta ar neturi laiko pavalgyt. Tad visa diena buna nevalge, o jau atvazeve i sventes vieta kemsa kiek telpa:)
2010-02-15 21:51
Neringa
Tikrai reikia pasirupinti vandenuku gazuotu ir ne. visu pirma, del to, kad sventeje gali dalyvauti ir nevartojanciu alholiniu gerimu zmoniu, o visu antra reiks numalsinti troskuli:) ir nesvarbu svente vasaros sezono metu ar ne.