Jaudinančios netradicinės piršlybos (Video)


RESTORANO „MEDININKAI“ PATARIMAI: MENIU VESTUVĖMS

Restorano vadovė E. Montvilaitė
Kyla daug klausimų apie šventinį meniu? Šiandien kalbamės su restorano „Medininkai“ vadove Ernesta Montvilaite apie meniu – kiek ir kokio maisto užsakyti, ar derinti alkoholį prie maisto, kokiais gėrimais pasitikti svečius? Kokius staliukus ir kodėl rinktis? Atsakome į visus pagrindinius klausimus, susijusius su meniu.
 

1. Nuo ko pradėti rinktis meniu vestuvių pokyliui? Į ką atkreipti dėmesį?

Visų pirma patarčiau labiau atkreipti dėmesį į pasirinktos vietos vadybininko patarimus. Išklausyti, kokios yra patalpų galimybės, kokie buvo anksčiau daryti pokyliai, kaip viskas vykdavo. Visi atsakingi restoranai nori, kad kiekvieno šventė būtų įsimintina ir svečiai liktų patenkinti. Niekas geriau nei savo srities specialistai nežinos, kiek, kokio maisto reikia, kuris patiekalas labiausiai puoš stalą, o kuriuo bus galima nustebinti svečius.
Kiekvieną kartą atvykus klientams išklausome, kokie yra jų poreikiai, kaip maždaug įsivaizduoja šventę, tada jau papasakojame, ką mes galime įgyvendinti, o ką reikėtų keisti.
Suderinus šventės eigą, deriname meniu. Jau tada esame susipažinę su klientais ir geriau galime patarti, kas jiems labiausiai tiktų. Maitinimo kaina visada būna panaši ir apie ją informuojame iš anksto.

2. Kokius patartumėte rinktis patiekalus šventinei vakarienei vasarą? Ko nederėtų rinktis?

Vasarą siūlome lengvesnius patiekalus, daugiau vieno kąsnio užkandėlių, bet iš esmės, meniu mažai kuo skiriasi nuo žiemos. Gali būti pamažinti kiekiai, bet išrenkami labiau išskirtiniai patiekalai. Tačiau kaip žiemą taip ir vasarą, klientams svarbu, kad visko užtektų. Todėl visuomet ruošiame šiek tiek daugiau.

3. Ar reikia derinti alkoholį prie maisto? Kokios pagrindinės taisyklės? Koks alkoholis ir kokiais kiekiais rekomenduojamas užsakyti vakarienei?

Taip, alkoholį reikia derinti visada, ar jūs einate vakarieniauti, ar rengiate didelį pokylį. Nuo vartojamų gėrimų gali priklausyti svečių savijauta, todėl gėrimai turi būti suderinti ir iš anksto stipriai apsvarstyti – pavyzdžiui, vieni netoleruoja raudonojo vyno, todėl turite į pasiūlą įtraukti ir baltąjį, kad svečiai galėtų rinktis. Labai atsakingai rinkitės stipriuosius gėrimus, ypač vasarą, kad išvengtumėte nemalonumų. Visada siūlome rinktis vyną, pokyliams tinka šiek tiek lengvesnis, ne toks sodrus.

4. O kokiais gėrimais pasitikti svečius (welcome drink‘ai), jei nenorite vyno. Kokios dar alternatyvos?

Pasitikimo gėrimui siūlome putojantį vyną – apetitui sužadinti, taip pat, kadangi dažnas mūsų klientas yra užsienio svečias, siūlome stipriuosius lietuviškus gėrimus, jie spalvingi, įdomūs, skanūs ir padeda svečiams greičiau atsipalaiduoti.

5. Ar teminis meniu vis dar madingas? Kokių temų meniu Jums teko daryti (žaliavalgiai, pagal spalvas, lengvas maistas ir kt.)?

Teminiai meniu pasitaiko vis rečiau. Tačiau tokius renginius labai mėgstame, nes tai suteikia iššūkį, pavyzdžiui, suderinti patiekalus su spalvomis – tikrai nemenka meninė užduotis. Dažniausiai pasitaikydavo oranžinės temos, labai gražiai atrodė violetinės spalvos deriniai. Bet toks meniu yra ribotas, mažesnis patiekalų pasirinkimas ir kartais tenka rinktis ne tuos patiekalus, kurie labiausiai lepintų gomurį, o tuos, kurie dera prie temos. Todėl, jei norėsite teminio meniu, labai atsakingai pagalvokite apie spalvą ar kitus aspektus.

6. Kokios pagridinės personalo klaidos aptarnaujant vestuvių pokylį ir kaip jų išvengti? Kokius klausimus užduoti dar per pirmąjį susitikimą apie personalą, kuris dirbs Jūsų vestuvėse?

Savo karjerą pradėjau nuo padavėjos pareigų, pati esu ne vieną kartą aptarnavusi vestuves. Atsimenu, pradžioje, kartais nežinodavau, kaip elgtis... Aptarnaujant mažą staliuką visada matai, kada prieiti, per pokylį svečiai daugiau bendrauja, kalbasi tarpusavyje. Neturint patirties baisu sutrukdyti, pertraukti. Vėliau šis barjeras išnyko savaime, todėl, manau, vertėtų rinktis personalą, kuris dažniau aptarnauja pobūvius, nes aptarnavimas pavienių klientų skiriasi, ir nors padavėjas turės didelę patirtį restorane, per pobūvį jis gali sutrikti. Todėl per pirmą pokalbį akcentuokite ir klauskite vadybininko kaip tik tokių padavėjų, kurie dažniau aptarnauja pobūvius.

7. Kokios formos staliukai geriausi šventinei vakarienei, kodėl?

Mano akiai visada gražiau atrodydavo apvalūs staliukai, jie puošnūs, patogūs, tačiau ne visur pritaikomi, nes reikalauja didelės erdvės. Esant galimybei siūlome bendrą stalą, toks variantas užima mažiau vietos, visi sėdi kartu, nereikia skirstyti svečių grupelėmis.

8. Kaip rekomenduojate dekoruoti stalus? Ko nepatariate daryti?

Visų pirma gražus tvarkingas pilnas serviravimas. Detalių ant stalų neturėtų būti daug, susodinimo kortelės, papuoštos žvakidės, gražiai atrodo smulkaus žiedo šviesios gėlės, o labiausiai stalą puošia maistas ☺ Tad persistengti tikrai nesiūlome.

9. Jūsų linkėjimas jaunavedžiams – ...

Jaunavedžiams linkiu, kad vestuvių dieną šventė būtų ir jiems, ne tik svečiams. Todėl rekomenduoju visas smulkmenas ir rūpesčius patikėti savo srities specialistams, o sau pasilikti tik malonumus. Dažnai svečiai net nepastebi tų detalių, dėl kurių klientai nerimauja naktimis. Svarbi yra jaunavedžių nuotaika, spindesys, jų laimė užkrečia ne tik svečius, bet ir personalą – mus. Pati labai jaudinuosi prieš kiekvieną tokį pobūvį, todėl svečių šypsenos leidžia jausti prisidėjusiai prie jų laimės. Ir diena būna labai graži.
Restorano pasiūlymus rasite internetinėje svetainėje
Galerija: Peržiūrėti padidinti
Tavo komentaras
Tavo vardas
El. paštas
Tai ką galvoji
     (Mes tikimės viskas padorumo ribose)
Facebook draugai rekomenduoja
5
Komentarai
2013-04-11 10:55
Gretute
mes galvojame apie temini meniu - be alkoholines vestuves ir raudona maista :) kazin kaip iseis - derames su vienu sefu :) paziuresim kaip ispildys :0
2013-04-10 20:09
Egle26
Vesta, jei lekstes is kokybiskos keramikos, o irankiai nenutrinti ir blizgantys, jie visada puos stala. Be to cia rasoma jog suderinus geles, zvakes, stalo korteles ir maista gausis puikus rezultatas. Ka dar jus zadate det ant stalo kad jis kaip jus sakot butu puosnus?
2013-04-10 20:03
Egle26
Galima tiekti ivairius kokteilius, taip pat pvz Kir Royale, putojantis vynas su zagares likeriu, serbentu likeriu ar kokiu kitu :)
2013-04-10 17:00
Vesta
oj oj maistas puosia stala - nieko nezinau man baisiai atrodo lekstes ir sakutes. reikia stalams puosnumo.
2013-04-10 15:00
Greta
o tai vietoj sampes ir vyno ka dar galima tekti welcome drink? stipriu nenorim