Dizainerio kurta vestuvinė suknelė

Vaišės, restoranai

Vestuvių meniu, arba kitaip vestuvių valgiaraštis, yra detaliai aptariamas iš anksto ir tuo turėtų pasirūpinti jūsų vestuvių planuotojas, prieš tai pasitaręs su jumis. Jeigu vestuves organizuojatės savo jėgomis, tuomet vestuvių vaišės yra tiesioginis jūsų rūpestis, kurį mes pasistengsime padėti jums išspręsti. Sakoma, kad sotus žmogus – laimingas žmogus, tad maisto turėtų būti pakankamai, o valgiaraštis vestuvėms sudarytas, atsižvelgiant į šventės dalyvių skaičių ir, žinoma, jūsų finansines galimybes. Tiek vestuvinis maistas, tiek ir lauknešėlis vestuvėms turi būti tam tikrus nerašytus vestuvinius standartus atitinkančios kokybės bei vizualiai atrodyti itin estetiškai. Iš ko turėtų susidaryti jūsų vestuvių valgiaraštis, kam reikalingas vestuvių lauknešėlis, koks maistas vestuvėms patiekiamas dažniausiai, kaip išsirinkti maisto tiekėjus – tai tik keletas klausimų, į kuriuos pasistengsime kuo išsamiau atsakyti.

Idėja vestuvėms: piknikas

Greitojo maisto kultūrą keičia lėtojo valgymo judėjimas. Ant bangos iškyla ir viena kitai vietą užleidžia Italijos, Gruzijos ar Azijos šalių virtuvės. Gastronomijos pasaulio tendencijos keičiasi, tačiau visada išlieka tradicijos. Viena jų – jaukios vakarienės artimiausių žmonių apsuptyje ar vasariški piknikai, kurių ne vienas šią vasarą kviečia susiburti lietuvius.

Tortai pasakiškoms vestuvėms, kurių kaina prasideda nuo 4000 svarų

Ar kada matėte tortą puoštą deimantais, perlais, karoliais? Ar įsivaizduojate komandą, kuri mėnesį dirba su torto karkasais? Ar matėt tortą, kuris kainuoja 400 000 svarų? Ne? Tai kviečiame pažiūrėti.
 

Populiariausių desertinių Lietuvoje pasiūlymai šventėms

Dalijamės populiariausiomis desertinėmis Lietuvoje ir jų pasiūla vestuvėms.

KAIP SUKURTI TOBULĄ DESERTŲ STALĄ VESTUVĖMS?

Tobulas saldusis stalas - tai ne tik didelis ir labai skanus vestuvių tortas, bet ir originali valgomo meno erdvė. Ji sustiprina šventinę aurą, įkvepia svečius ragauti, bendrauti, fotografuotis ar tiesiog mėgautis atokvėpio akimirka šventinio šurmulio sūkuryje.

Tortų tendencijos: 100 metų viename vaizdo įraše

Įdomu, kokie tortai buvo anksčiau? Kokios puošybos tendencijos vyravo prieš visą amžių? Pristatome vaizdo įrašą, kuriame 100 vestuvinių tortų gyvavimo metų sutalpinta į vieną trumpesnį nei 3 minutės vaizdo įrašą. Pradedant visiškai paprastu tortu puoštu gėlėmis ir baigiant 2016 metais ir naujausiu išradimu - vaizdo instaliacijomis. Žiūrim!

Kas karaliaus ant 2017 m. desertų stalo

Per seminarą MŪSŲ VESTUVĖS 2017 METAIS keksiukais lankytojus vaišino www.deletre.lt ir bekalbant su būsimomis nuotakomis pradėjome nejučia dėlioti tuos keksiukus ant įsivaizduojamo desertų stalo. Padėjom mini keksiukus, padėjom tortus ir... Pritrūkom idėjų. Taigi kalbamės su desertus kurti mėgstančia Kristina Ramanauskiene apie tai, ką dės būsimos nuotakos ant desertų stalo, kaip jį dekoruos ir stilizuos.

Nuotakų pamėgti „CupCake“ desertai

CUP CAKE komandą man pristatė viena planuotoja pernai, kai ieškojau sūnaus gimtadieniui torto. Atsiuntė nuorodą ir parašė rekomendaciją, tąkart parašiau jiems, bet jie buvo užimti „iki negalėjimo“ – turėjo galybę vestuvių užsakymų. Tąkart pamiršau apie juos, nes tortą radau kitur. Vieną vakarą stebiu kitų planuotojų darbus ir vis šmėžuoja tas pavadinimas: CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE CUP CAKE. Ir tortai, ir desertai atrodo dieviškai. VALIO. Rašau jiems, reikia išbandyti, gi Helovinas artėja ir mūsų bendruomenės nenusivylusios namų šeimininkės stebina savo delikatesais, žinau, kad nespėsiu pagaminti, bet nustebinti – tiesą sakant, net pritrenkti – norisi, tai parašau CUP CAKE ir jie sako OK, pagaminsim HELOVINO KEKSUS. Pagauta euforijos prisėdu žiūrėti jų darbų ir, atrodo, ant liežiuvio galo darosi taip saldu...

Per gražūs suvalgyti sausainiai

„Saldžių svajonių namų“ gaminami sausainiai – neapsakomai žavinga ir skani stalo puošmena, stebuklingo grožio dovana svečiams ar netgi jauniesiems.

L. Rimgailės seminaro pranešimas apie desertus ir dekorą

L. Rimgailės seminaro pranešimas apie desertus ir dekorą

Per gražūs suvalgyti tortai

Per gražūs suvalgyti tortai

Ypatingas vakaro akcentas: asmeninis baras

Rekomenduojame jūsų šventei profesionalius barmenus CWB. Tai patikimumo, nepriekaištingos paslaugų kokybės ir puikios nuotaikos garantas. Tai partneris, kuris per šventes svečius stebina ne tik nepakartojamo skonio kokteiliais, bet ir įmantriu jų puošimu. Taip pat šių barmenų kuriama emocija leidžia renginio dalyviams betarpiškai tarpusavyje bendrauti prie stilingo ir šiuolaikiškai įrengto baro, nes čia kiekvienas jaučiasi laukiamas bei svarbus.

TOP 10: stilingos vasaros meniu

Vasara tai metas, kai nesinori valgyti „sunkaus“, riebaus maisto. Labai svarbu išsirinkti tinkamą meniu vestuvėms. Kadangi tai didžiulė šventė, norisi, kad ji būtų įsimintina, todėl ir patiekalai turėtų žavėti kiekvieno akį. Ieškantiems, kaip sukurti stulbinamą meniu vestuvėms, siūlome idėjų. Be galo skanu, gaivu ir labai gražu! Pristatome stilingiausios vasaros užkandžius iš „365 eventus“ meniu, pasižvalgykite!

Vestuvinis tortas su šviesos instaliacijomis

Nusibodo nuobodūs balti vestuvių tortai? Svajojate apie išskirtinį vestuvių tortą, kuris prikaustytų svečių dėmesį? Pasaulis nepaliauja stebinti savo išradingumu! Pateikiame Jums tikrai KITOKIĄ idėją, kurią galite panaudoti ne tik vestuvių šventei, bet ir vaiko gimtadienio tortui. Tortas išsiskirs ne tik skoniu, bet ir įspūdingais vaizdais.

Netradiciniai vestuvių desertai

Atsibodo įprasti ir tradiciniai desertai? Norite įpūsti naujų vėjų į savo šventę? Siūlome pasisemti naujų, originalių ir kūrybingų idėjų, kaip papuošti vestuvinį desertų stalą ir priblokšti svečius taip, kad jie dar ilgai prisimintų Jūsų šventę.

Lengvos užkandžių ir desertų idėjos mergvakariui

Planuojate mergvakarį? Nusprendėte vaišes gaminti pačios? Šis straipsnis kaip tik Jums! Pateikiame skanias ir lengvas užkandžių bei desertų idėjas, kurios papuoš Jūsų mergvakario stalą. Tai lengvai ir greitai paruošiami receptai, nereikalaujantys praleisti daug laiko virtuvėje.

Naujiena: įdomiausių tortų gamintojai Lietuvoje

Šią kepyklą atradau parodoje jaunavedžiams Kaune. Stabtelėjau prie jų stendo ir išėjau pagalvojusi, kad jie padarė tortų muliažus pagal visas naujausias tendencijas ir mados klyksmus, kuriuos mačiau „Pinterest“ ir galvojau, kad tai neįmanoma. Būsimi jaunavedžiai gėrėjosi beržo tošies tortais, burbulais ir kitais nestandartiniais pasiūlymais. Pradėjau sekti juos „Facebook“ ir negaliu nepasidalinti jų tortais. Taigi, štai pristatau Jums V. Giraičio kepyklą.

Vestuviniai tortai 2016

Kaip išsirinkti vestuvinį tortą? Kaip apskaičiuoti, kokio dydžio arba svorio jis turi būti? Kaip išsirinkti gamintoją ir pan. Visi šie klausimai iškyla bene kiekvienai sužadėtinių porai, nes, kad ir kokie skirtingi tiek šventės stiliaus, tiek paties torto variantai būtų, be jo apsieinama itin retais atvejais! Taigi, ką šiemet renkasi būsimi jaunavedžiai?

Netradiciniai vestuvių meniu sprendimai

Renginio metu svečiai degustavo molekulinius kokteilius ir naują užkandžių meniu, kuriuos ruošė „Čiop Čiop“ komandos šefai. Rokas Vasiliauskas gamino elegantiškus ir gaivius šventinius užkandžius, griliaus meistras Jonas Jonušas kepė rūkytą lašišą, bei sultingus jautienos taco’s, o tuo tarpu Ignutis Klimavičius pristatė netradicines itališkų desertų interpretacijas.

Gėrimai vestuvėse: kokie, kiek, už kiek

Jei rengiama vieno vakaro vestuvių šventė, alkoholinius gėrimus rekomenduojama paskirstyti tokiu būdu: 65 proc. vyno, 20 proc. stipriųjų gėrimų, 15 proc. alaus. Tačiau reiktų nepamiršti, kad į klausimą, kokius gėrimus pirkti, tiksliausiai gali atsakyti jaunieji – juk jie savo svečius pažįsta geriausiai. Nepaisant to, kokius gėrimus mėgsta svečiai, reiktų atkreipti dėmesį į tai, kokie orai numatomi šventės dieną. Nuotakos pastebi, jog dienomis, kai labai karšta, svečiai mieliau rinktųsi alų nei stipriuosius gėrimus.

Idėja vestuvių meniu: „Dîner en Noir“

„Organizuodami vakarienę „Dîner en Noir“ siekėme parodyti, kad, sujungus stilingus dekoro sprendimus ir kulinarinį meistriškumą, tinkamai paruoštas bei parinktas maistas ir gėrimai gali sukurti ypatingą šventės nuotaiką“, – sakė projekto 365 EVENTUS vadovė Sandra Kalėdienė.

Malonus planavimas: tortų ragavimas

Kadaise, labai seniai, lygiai prieš devynerius metus, kai tik buvo įkurtas apievestuves.lt, tortų ragavimas kepyklėlėje, o juo labiau namie, skambėjo kaip kažkokia mistika. Buvo įprasta užsakyti gerai pažįstamus tortų skonius, po to į madą atėjo keksiukai, o dabar nieko nestebina „popsai“, tortai iš spurgų, sūrio tortai ir t. t. Tęsčiau iki negalėjimo, tačiau noriu fiksuoti jūsų mintis ties tortais ir jų ragavimu, nes tai labai malonus procesas. Atrodo, manęs jau niekas nenustebins, tačiau šeštadienio vakarą gavau dėžę į namus. Štai tokią (foto). Ir ką... Įsijaučiau į vaidmenį. Iš stalčiaus ištraukiau tris šakutes ir susodinau šeimą prie stalo, pasistačiau juodos it „smala“ kavos ir vandens skoniams nuplauti.

365 EVENTUS „Dîner en Noir“ renginys planuotojoms

Stilingų švenčių kūrėjų 365 EVENTUS komandos pirmąkart Kaune organizuotas renginys „Dîner en Noir“ sutraukė gausų vestuvių planuotojų bei būsimų jaunavedžių būrį. Renginyje dalyvavo Laura Vagonė su komanda, Tenerifėje atostogaujančios Viktorijos Prokofjevos atstovė Karina Mickevičiūtė, Inga Budrienė su virtuvės šefu Ruslanu Bulgovu, Liucina Rimgailė ir dar daugiau nei 40 vestuvių planuotojų.

Kaip užtikrinti, kad vestuvių maistą svečiai dar ilgai girtų?

Šventės meniu – vienas didžiausių galvos skausmų planuojant vestuves. Vieni atsakingai studijuoja kiekvieną patiekalą šventiniame meniu, kiti pasirenka greitai ir ilgai nesukdami galvos. Bet skaniu maistu šventės dieną mėgautis ir pradžiuginti svečius nori visi. Jei manote, kad Jūsų pasirinkta vieta tobula, bet nesate tikri dėl maisto, išbandykite šiuos patarimus.

Kaip ir po kiek skaičiuoti vestuvių vaišes?

Kaip ir po kiek skaičiuoti vestuvių vaišes?

Naujas būdas pjaustyti tortą

Naujas būdas pjautyti tortą. Jo atradėjas skatina pamiršti seną būdą ir naudotis šiuo nauju. Kuris jums patogesnis?

Netradicinės torto puošmenos

Vis pastebime, kad jaunavedžiai ieško netradicinių, niekur nematytų dekoro idėjų ir jas su mielu noru pritaiko savo šventėje. Tai puikiai atskleidžia mūsų atliktos vestuvių planuotojų darbų apžvalgos, kur nerealias idėjas demonstruoja „Lapės vestuvės“, „Dega rūtos“, „Vyšnios“ ir „Špoko šventė“ planuotojų komandos. Vestuvinis tortas yra puikus šventės akcentas, kuriuo galima išreikšti labai daug.

„Vestuvių šventės“ desertų stalai verti saldžios nuodėmės

Desertų stalas jau tapo vakaro kulminacija – aplink jį sukasi ne tik fotografas, bet ir estetikos sužavėti bei pasigėrėjimo pilni jūsų svečiai. Atsibodo keksiukai ir lolly pops'ai, rustic stilius ir Maxima desertų vitrinas primenantys desertų stalai? Šis tekstas kaip tik Jums. Atsargiai, jį perskaitęs ir peržiūrėjęs galeriją, užsimanai į artimiausią saldumynų butiką.

Svečių maitinimas – svarbi užduotis jaunavedžiams

Sakoma, kad drabužiai, žiedai ir fotografo darbas – jaunavedžiams, o geras renginio vedėjas su DJ, puikus ir kokybiškas maistas bei patogi vieta – svečiams. Dažnai jaunavedžiai ilgai ir nuobodžiai ieško gero maisto tiekėjo jei jų vestuvės sodyboje ar pievoje, ant dangoraižio stogo ar tiesiog jų namų kieme, terasoje ar tėvų sodyboje.

Kokius tortus renkasi 2015 m. sezono nuotakos?

Vestuviniam tortui nuo senovės skiriamas didelis dėmesys šventėje – jo pjaustymas simbolizuoja vienybę ir bendrą ateitį. Kaip ir visa kita, bėgant metams vestuvės tampa vis originalesnės, jaunieji ieško vis įdomesnių sprendimų. Todėl įdomu pasižvalgyti, kokius vestuvinius tortus renkasi 2015 m. jaunieji ir į ką kreipiamas dėmesys jų šventėse, kaip vestuvių aura perteikiama torto puošyboje ir kuo keičiami tradiciniai tortai.

2015 m. sezono įspūdingiausi tortai

Daug pastangų įdedame planuodami šventės meniu, o ypač pastaraisiais metais daug dėmesio ir biudžeto skiriama jo didenybei saldžiam stalui ir, žinoma, vestuviniam tortui. Šiandien dalijuosi gražiausiais šio sezono tortais.

Mini jaunavedžių kopija ant vestuvinio torto!

Labai džiaugiamės, kai nuotakos sutinka pasidalinti savo patirtimis. Šį kartą Gintarė pasakoja apie savo mišku kvepiančias vestuves ir neįprastą vestuvinį tortą, kurį puošė jų pačių miniatiūra. Pašnekovė dalinasi tikrai naudinga informacija, mažais ruošimosi vargais ir patarimais. Pasisemkite įkvėpimo ir jūs!

Idėjos, kuo vaišinti prie bažnyčios

Vaišės prie bažnyčios neturėtų tapti panašios į pavalgymą ar pasiterliojimą prie bažnyčios, tad nepersistenkite su maisto kiekiu ir jo įvairove. Suprantama, kad mylite savo svečius, tačiau pateikdami bet kokias vaišes pagalvokite apie savo svečius, kokias ir kaip jie jas valgys.

Desertų stalo dėjos

Desertų stalas yra ypatingas vestuvių puošybos akcentas, suteikiantis išskirtinumo šiai šventei. Iš įvairių saldumynų, jų spalvų bei formų galima sukurti originalų ir individualų skanumynų stalą. Juolab kad auganti kokybiškų saldumynų pasiūla jauniesiems ir vestuvių dekoratoriams suteikia laisvės įgyvendinti sumanytas idėjas.

Užkandžių stalas – neatrastų duonos skonių paieškos

Užkandžių stalas – neatsiejama bet kurios šventės dalis, todėl norisi, kad jis būtų išskirtinis, originalus, bet kartu paprastai ir greitai paruošiamas. „Biržų duona“ vestuvių stalui rekomenduoja savo puoštas rugines duonas, įvairių skonių gomuriui duonos lazdeles, keptas duonos riekeles su saulėgrąžomis, krekerius ir kitus originalius užkandžius, kurių skoniui sunku atsispirti, o išvaizda ir pateikimas nustebins kiekvieną.

Kaip sudaryti išskirtinį meniu?

Jūsų vestuvės – tai šventė, kurią švenčiate tik vieną kartą gyvenime. Todėl reikia pasirūpinti, kad viskas būtų tobula. Vienas iš planavimo darbų – meniu sudarymas. Pamirškite įprastas mišraines ant savo šventės stalo, pagalvokite apie ką nors originalesnio, labiau primenančio Jus, ar priešingai, labai stebinančio ir, atrodytų, visiškai neįprasto.

Kaip skaičiuoti saldumynus, kad jų užtektų

Saldus stalas yra privalomas vestuvėse, tačiau norint jį protingai paruošti reikia pasukti galvelę. Ką daryti norint, kad saldėsių netrūktų, bet ir kad per daug nebūtų? Viskas labai paprasta – paprasčiausiai reikėtų pasitelkti skaičiavimo metodą ir prisiminti matematinius įgūdžius.

Saldžiam vestuvių stalui: „Liu Patty“ skanėstai

Vestuvės – tikras rojus smaližiams. Tačiau pastaruoju metu mados vėjai keičiasi ir čia. Nebeužtenka paprasto šakočio ar saldainių pintinės, reikia vis daugiau originalumo. Naujų skonių paieška, estetinis saldumynų patiekimas tampa vis svarbesni. Tačiau tai geras ženklas: mes daromės išrankesni, tad kartu iš tiesų atsirenkame tik geriausią gaminį. Todėl Jums pristatome dar vieną dėmesio vertą ženklą „Liu Patty“. Klausiate, kas jie tokie? Leiskite papasakoti daugiau.

I. Klimienės patarimai, kaip sukurti desertų stalą

Pagalvokite, ant ko bus patiekiami ir kaip serviruojami skanėstai. Tai gali būti įprastas stalas, apdengtas gražia staltiese, o gal rinksitės nestandartinius sprendimus: senovinį sekreterą ar kosmetinį staliuką su veidrodžiu, indaują, Provanso ar antikvarinę komodą, ar stalą, o gal sukomponuosite ir indaują, ir komodą? Kuriant kaimo stilių tiks įvairios lentynos, alaus statinės, medinės dėžės, šieno spudulai ir pan. Leiskite sau improvizuoti.

„Spoon to the Moon“ maisto idėjos vestuvėms

Seni laikai jau užmaršty, kai stalai lūždavo nuo silkių, mišrainių, šimtalapių ir kitų panašių gėrybių. Senąsias pakeičia naujos patiekalų tradicijos, mūsų kraštui dar neišragautos, neišbandytos. „Žmonės tapo išrankesni, ieško įdomesnių produktų derinimo galimybių, originalesnio pateikimo. Baltas mišraines keičia stilingai taurėse ar stikliniuose indeliuose pateiktos salotos, vieno kąsnio sumuštinukus keičia šiuolaikiškai išdėlioti užkandžiai šaukštuose, kas stalui suteikia puošnumo ir elegancijos“, – pasakoja „Spoon to the Moon“ įkūrėja Judrė.

2014 vestuvių tendencijos: vintažo detalės ir sezoninis meniu

„Vestuvių šventė privalo nustebinti ir sukurti paslapties atmosferą, kitaip ji – ne iki galo išbaigta“, – tai ne kartą akcentavo pasaulyje žinomas dizaineris ir garsenybių vestuvinių suknelių kūrėjas Elie Saabas. Kad šventė tikrai pavyktų ir paliktų įspūdį, paplušėti tenka ne tik vestuvių organizatoriams, bet ir floristams, dekoratoriams bei maisto tiekėjams, kurie tiesiog privalo žinoti visas vestuvių naujoves ir adaptuoti tai vietinei rinkai. Anot profesionalų, šiais metais būsimi jaunavedžiai turėtų rengti prabangias, bet subtiliai rafinuotas vestuves, kuriose pagrindiniu akcentu taptų detalės.

Patarimai: renkamės vestuvių tortą

Išsirinkti tortą vestuvėms – gana sudėtinga užduotis. Norėsite įtikti ne vienam, o daugeliui įvairių skonių, o tuo pat metu galvosite ir apie torto apipavidalinimą, ir apie jo kainą bei pateikimą. Šiame straipsnyje pateiksime keletą patarimų, į ką atkreipti dėmesį renkantis tortą vestuvėms.

Vestuvinis tortas 2014m. jaunavedžiams

Lietuviai sako: „Koks „balius“ be baltos mišrainės?“ O kokios vestuvės be vestuvinio torto? Tokių paprasčiausiai nebūna. Taigi tortas yra svarbu, net labai labai svarbu. Apie vestuvinių tortų tortinius ypatumus kalbamės su Jūrate Ūseliene („Daukšiagirės tortai“).

Restorano „Medininkai“ patarimai: meniu vestuvėms

Kyla daug klausimų apie šventinį meniu? Šiandien kalbamės su restorano „Medininkai“ vadove Ernesta Montvilaite apie meniu – kiek ir kokio maisto užsakyti, ar derinti alkoholį prie maisto, kokiais gėrimais pasitikti svečius? Kokius staliukus ir kodėl rinktis? Atsakome į visus pagrindinius klausimus, susijusius su meniu.

Saldus interviu su saldėsių deive Laura

Mielieji, šiandien dalinamės šiltu ir jaukiu interviu su labai miela saldėsių deive Laura Donėle. Apie gyvenimą, saldumynus ir jaunavedžių svajones.

Desertų stalo idėjos

Šiandien dalinamės pačiomis saldžiausiomis ir skaniausiomis idėjomis. Kokie desertai Jūsų šventės svečiams į atmintį įstrigs ilgam? Atsakymą padėsime sužinoti šiame straipsnyje.

Ką dar reiktų žinoti apie vestuvinį tortą?

Vestuvinis tortas yra labai svarbus. Tai yra pagrindinis desertas, stalo puošmena, o jo pjaustymas – viena svarbiausių šventės dalių. Viską, ką reikia žinoti apie vestuvinį tortą, jo skonį, puošybą, kainą ir kitus niuansus, Jums papasakos apievestuves.lt.

Vestuvės be alkoholio

Planuojate vestuves? Valgiaraščio sudarymas - labai svarbi vestuvių planavimo dalis. Apie maistą, tortus ir netradicinius meniu jau kalbėjome, tad šįkart dalinamės idėjomis apie netradicines vestuves - vestuves be alkoholio. Ar darytumėte savo vestuves be tauriųjų gėrimų? Naujausias Žaidimų aikštelės tinklaraščio autorės Eglės straipsnis specialiai ApieVestuves.lt skaitytojams.

Vestuvių tortas

Vestuvių vaišės ir šventinio stalo pagrindinė puošmena – tortas, kaip išsirinkti iš tokios gausybės siūlomų? Restoranai ir konditerijos parduotuvės šiandien ne tik pateikia storus katalogus su daugybe vestuvinių tortų nuotraukų, gausybe dekoravimo variantų, bet ir surengia įspūdingas degustacijas. Torto paieškos gali tapti tikra smaguriavimo fiesta!

Idėja vestuvių meniu: pikantiškas sūrio tortas

Vestuvių stalo puošmena - vesutvių tortas. Kokio dydžio ir skonio jį rinktis? O gal daug mažų keksiukų vietoj vieno didelio torto? Šįkart meniu ekspertė Eglė dalinasi Vakarietiška tendencija - vestuvių sūrio tortas. Neįtikėtina? Skaitykite Eglės rekomendacijas ir patarimus. Taip pat dalinamės didele nuotraukų galerija. Skanaus.

Torto atvežimas – puiki vestuvių atrakcija

Groja pakili muzika, į didžiulę pokylio salę įvežamas prašmatnus ir labai gardus vestuvinis tortas. Prieš pradėdami ruoštis vestuvėms ir prieš užsakydami tortą jaunavedžiai turėtų pamąstyti ir apie tai, kaip jį patiekti, kad paliktų įspūdį vestuvių svečiams.

Kiek kainuoja vestuvinis tortas?

Artėja Jūsų vestuvės? Metas pradėti rūpintis vienu svarbiausiu atributu – vestuviniu tortu, kuris originalumu ir dailumu ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir patiks vestuvių svečiams dėl ypatingo skonio ir grožio. Į duris pasibeldęs pavasaris dovanoja mums naujutėlaites tortų tendencijas: dizaino ir puošybos subtilybes.

Kokį vestuvinį tortą rinktis?

Didžiulis daugiaaukštis tortas su daug kaspinėlių ir papuošimų ar nedidelis tortukas vestuvių proga? O gal papuoštas šmaikščiomis figūrėlėmis arba ryškios spalvos? Dauguma būsimų jaunavedžių sunkiai apsispendžia, ką rinktis. Savaitgalį vykusioje parodoje „Mūsų vestuvės“ įmonės „Bijola“ atstovų teiravomės, kokios tortų mados ir ką dažniausiai renkasi jaunavedžiai?

Bealkoholinių kokteilių receptai vestuvėms

Mielieji, visai nesenai pasidalinome idėja apie vestuves be alkoholio. Jums tai patiko ir prašėte receptų. Straipsnio autorė Eglė specialiai Jums paruošė straipsniuką su receptais. Išbandykite be alkoholinius kokteilius namie, o ir pasiūlykite jį vestuvių svečiams. Skanaus.

Rudens vestuvių valgiaraštis: paprasta ir sezoniška

Ar pagalvojote, kad meniu rudens ir vasaros vestuvėms skiriasi? Kokius patiekalus rinktis ir kodėl? Šįkart ApieVestuves.lt komanda džiaugiasi pristatydama virtuvės ekspertės Eglės rekomendacijas rudens vestuvių vaišėms, dalinasi jos surinkta nuotraukų galerija. Taigi, skanaus skaitymo.

Daug vestuvinių tortų vietoje vieno!

Išsirinkti saldžiausią ir skaniausią vestuvių tortą - malonumas. O gal daug mažų tortukų? Atėjus vidurnakčiui Jūs galėsite nosytes vienas kitam ištepti šokoladu... Apie vestuvinio torto idėjas šįkart pasakoja Viktorija. Puodelis karštos arbatos, saldus keksiukas ir skaitom apie saldžias akimirkas.

Vegetarų vestuvės

Valgiaraštis vestuvių puotai gali būti labai įvairus. Restoranų virėjai, virtuvės virtuozai jau gali pasiūlyti skaniausių dalykų Jūsų šventei, kurie atitikts net išrankiausio svečio skrandžio poreikius. Bet ar kada pagalvojote apie vegetarų vestuves?

Specialus vestuvių meniu

Pasitelkite šiek tiek kūrybiškumo arba bent jau pasidomėkite, kas siūloma jūsų vestuvių vaišių stalui. Galbūt norėsite, kad jūsų vestuvių valgiaraštis turėtų temą, pvz.: Japonija ar Meksika. Čia jums galės pagelbėti specializuoti šių kultūrų restoranai. O galbūt norėtumėte išrinkti valgiaraščiui spalvą? Tuomet būtų patiekiamos pasirinktos spalvos ir atspalvių vaišės.

Išvyka į gamtą: idėjos Jūsų lauknešėliui

Manote, kad geriausios vestuvių idėjos gimsta netikėtai? O kas jeigu išvykos į gamtą metu visai netikėtai jūsų pamergėms ir pabroliams gimtų idėja pavalgyti, tačiau per kažkieno užmaršumą lauknešėliu nebūtų pasirūpinta. Žinoma, tuomet galėtų pasitarnauti vestuvių žaidimai tokie kaip “susimedžiok maisto”, kuriuos patyrusiems piršliams ir liudininkams nebūtų sunku suorganizuoti... Tačiau vis dėlto pamėginkime to išvengti.

Už gausų vestuvių stalą būtina mokėti daug?

Dažniausiai vestuvių vaišės suryja didžiąją dalį biudžeto, tačiau derinti meniu reikėtų protingai. Nebūtina stengtis nustebinti svečių patiekiant įdarytus artišokus ar belgiškai paruoštus moliuskus, nes veikiau jums pavyks tiesiog dalį jų priversti jaustis nejaukiai. Restoranai siūlo dar ne tokių įmantrybių, tačiau ar jūsų svečiai bus sotūs ir patenkinti? Ir kiek tai kainuos jums?!

Neįtikėtina vidurnakčio pramoga

Sukate galvą, ką daryti vidurnaktį? Nusibodo gintaro dulkės? Balionai su heliu ir dangaus žibintai? Nenorite fakyrų ir ugnies šou? Turime įdomią ir naujovišką pramogą, kurią jums padės sukurti profesionalūs barmenai. Apie ką mes? Ogi apie TAURIŲ PIRAMIDĘ.

EKSPERIMENTAS: ragauju DIVERSO patiekalus

Stebint, kaip rūpestingai būsimos nuotakos ruošiasi savo ypatingajai šventei, mums, Evelinai ir Živilei, kilo idėja įsijausti į būsimos nuotakos amplua ir skaniai praleisti vakarą. Taip taip, skaniai! Tą vakarą, saulėtą trečiadienio vakarą, pasipudravome nosytes, pasipuošėme ir avėdamos aukštakulnius keliavome į Kaune esantį viešbučio „Park Inn by Radisson“ restoraną „Diverso“ ragauti pačių skaniausių patiekalų savo (įsivaizduojamai) artėjančiai šventei. Dalijamės mūsų eksperimento rezultatais.

Netradiciniai vestuvių desertai

Atsibodo įprasti ir tradiciniai desertai? Norite įpūsti naujų vėjų į savo šventę? Siūlome pasisemti naujų, originalių ir kūrybingų idėjų, kaip papuošti vestuvinį desertų stalą ir priblokšti svečius taip, kad jie dar ilgai prisimintų Jūsų šventę.

„DEGA RŪTOS“ – IDĖJOS IŠSKIRTINĖMS VESTUVĖMS

Nežinai, kaip vestuvių šventę padaryti įsimintinesnę ir neužmirštamą? Atsibodo tie patys papuošimai, tos pačios vietos? Ne bėda. „Dega Rūtos" vestuvių planuotojų komanda tikrai turi, ką parodyti, ir kiekvienas gali atrasti naujo ir dar nematyto.

Švęskite stilingai: „365 eventus“ gėrimų staliukas kitaip

Svarbu, kad vaišės per vestuves būtų ne tik skanios, bet ir gražiai patiektos. Dauguma porų ieško idėjų, kaip įdomiau ir originaliau pavaišinti svečius. Gėrimai yra neatsiejama šventės dalis. Dabar labai populiaru po ceremonijos bažnyčioje svečius vaišinti šampanu, kuris sudėtas ant nedidelio specialaus staliuko. Čia pateiksime staliuko idėją kitaip.

Sprogstanti naujiena – šampano ir „Prosecco“ POPS LEDAI jau LIETUVOJE

Pernai vasarą visas „Facebook“ ūžė nuo šampano ir „Prosecco“ skonio ledų nuotraukos, kuria pasidalijo stilistė Agnė Jagelavičiūtė, provokuojančiai kviesdama dalintis žiniomis, kur Lietuvoje galima įsigyti šio gurmaniško skanėsto, žadėdama reklamuoti ir įvairiais būdais padėti jį platinti.

Nauja geidžiamiausia desertų stalo puošmena

Dar pernai spalį Italijoje su vestuvių planuotojomis iš viso pasaulio diskutavome, kas naujo ir įdomaus atsiras vietoj jau visiškai nusibodusių keksiukų, visų lolly pops'ų ir šakočių bei tortų per tris aukštus. Vienareikšmiškai viršų ėmė ekologijos tema ir ką tik skintos uogos, vaisiai ir kažkoks įdomus naujas desertas. Kas jis toks? Šiemet stebėdama Vilniaus ir Kauno rinkas vienareikšmiškai sakau, kad dar šiemet tai bus SPURGOS (angl. Donuts).

„Dangaus restoranas“ puiki idėja vestuvėms

Daugiau nei 30 pasaulio šalių aplankęs projektas „Dinner in the Sky“, gurmaniškas vaišes organizuojantis pusės šimto metrų aukštyje, į savo veiklos zoną įtraukė ir Lietuvą. “Dangaus restoranas”, kurį amerikietiškas ekonomikos žurnalas „Forbes“ įtraukė į neįprasčiausių valgymo vietų 10-tuką, jau šią vasarą įsikurs Vilniuje, Rotušės aikštėje.

Gardžios dovanėlės svečiams

Elegantiškos, jaukios padėkos smulkmenos svečiams vestuvėse mūsų šalyje pasirodė dar gana neseniai. Tačiau tikėtina, kad išradingų jaunavedžių dėka iš šventės išeisite ne tuščiomis: praėjusią dieną primins rankų darbo žvakės, nedideli suvenyrai, maži gėlių vazonėliai, druska voniai ir panašūs niekučiai.
Vestuvių vaišės – skanioji šventės dalis, tačiau ar būtinai vestuvių maistas turi suryti didžiąją dalį šventei skiriamo biudžeto? Kaip nepatiekiant belgiškai paruoštų moliuskų ar prancūziškai keptų sraigių savo vestuvių meniu maloniai nustebinti svečius? Praktiški patarimai, kokius užkandžius rinktis, kad vestuvių lauknešėlis po keletos valandų, praleistų automobilyje, vis dar atliktų savo funkciją. O ar žinojote, kad vestuvių valgiaraštis gali būti teminis? Populiariausios temos, žinoma, yra atskirų pasaulio šalių virtuvės. Galbūt jūsų valgiaraštis vestuvėms bus japoniškas, o lauknešėlis vestuvėms išlaikantis temą ir ne ką mažiau stulbinantis – SAKE-MASU NO SASHIMI (japoniškas užkandis). Taigi, maistas vestuvėms priklauso nuo jūsų norų, galimybių bei tam tikrų praktinių niuansų. Tuo tarpu vestuvių valgiaraštis – nuo jūsų išradingumo.

Registruokis kataloge

Jeigu Jūsų verslas susijęs su vestuvėmis, parašykite savo telefono numerį ir mes Jums paskambinsime. Kartu nuspręsime, kuo šis vestuvių katalogas gali būti naudingas Jūsų verslui ir klientui.
Tel.:
* duomenys saugus. zr.: privatumo politika
Facebook draugai rekomenduoja