Planavimas

Ko klausti vestuvių planuotojų susitikus pirmąjį kartą

kaip išsirinkti vestuvių planuotojus

Ruduo yra pats įkarščio metas tarp savo šventę pradėti planuoti norinčių ir ieškančių planuotojų. Dauguma porų rašo laiškus su klausimais, kiek kainuoja planavimas ir ar laisva data. Jei kaina tinkama ir data laisva, tuomet susitinkame. Susitikus su dauguma porų kažkaip susidaro įspūdis, kad visi žino vieną frazę:

Aš net nežinau, ko čia jūsų paklausti…

O juk už planavimą prašomi pinigai nemaži, todėl tikrai verta išsiklausinėti, ką už tą 1000 eurų ar 500 eurų mokėsite. Kad nebūtų nesusipratimų šventės dieną arba po avanso sumokėjimo, kai sužinosite, kad jūsų planuotojos nedalyvaus ceremonijoje prie bažnyčios arba nebus iki vidurnakčio…

Tad susitikus reikia klausti daug:

Kiek tiksliai kainuoja paslaugos ir ar yra kokių nors papildomų mokesčių (kuro, asistentų mokesčiai, dienos koordinavimo, dekoro kūrimo).
Jei kaip atlygis imamas procentas nuo bendro biudžeto, tuomet, kaip tiksliai jis skaičiuojamas.

Svarbus klausimas – keliese dirba pačią vestuvių dieną ir kokiais reikalais rūpinasi.

vestuvių planuotojos interviuAr įeina į pilną planavimo paslaugų paketą ir dienos koordinavimas (prie bažnyčios, po bažnyčios vaišių organizavimas, šventės vietoje ir iki pat vidurnakčio)?
Galima paprašyti tikslaus atliekamų paslaugų aprašymo ir, jei atsiranda neplanuotų darbų, ar jie apmokestinami. Į paslaugų paketą turi įeiti minimaliai šios paslaugos:

  • pagalba rasti vestuvių ceremonijos vietą,
  • pagalba ieškant vestuvių šventės vietos, tarpininkauti derinant ir pasirašant sutartį,
  • pagalba organizuojant vakaro ir kitas vaišes,
  • pagalba ieškant visų paslaugų teikėjų: operatorių, fotografų, dekoratorių, vedėjų, tortų ir kitų saldumynų gamintojų, profesionalių atlikėjų, dainininkų, didžėjų, magų ir t.t.,
  • visos šventinės spaudos organizavimas,
  • pagalba ir patarimai sudarant sėdėjimo planą, apgyvendinimo planą,
  • pagalba organizuojant turistines pramogas ir kitus užsiėmimus atvykusiems svečiams (na, tarkime, kur eiti vakarieniauti, kur skanūs desertai),
  • transporto organizavimas (šventės dieną ir po šventės),
  • pagalba renkantis grožio specialistus, bei suknelių dizainerius, salonus.

Taip pat gal vestuvių planuotojai gali papasakoti apie kokias nors konfliktines situacijas ir kaip jas sprendė (apie puikius pavyzdžius lengva pasakoti, tačiau, užklausę apie blogą patirtį, susidarysite bendrą nuomonę, ar jums priimtinas požiūris, kaip ji vertina kitus…).

  • Puiku gauti rekomendacijų iš bendrų projektų, jaunųjų, partnerių.
  • Kiek metų turi darbo patirties (minimaliai būtų idealu bent 2-3 metai).
  • Ar turi rekomenduojamų partnerių arba paslaugų teikėjų sąrašiuką.
  • Ar dirba su kitais paslaugų teikėjais, nei jų siūlomi?
  • Ar sudaro vestuvių biudžetą ir padeda jį valdyti?
  • Ar sudaro vestuvių dienos planą ir pasirūpina, kad jį turėtų visi su renginiu susiję paslaugų teikėjai?

Klauskite visų klausimų, kurie jums svarbūs, šiame sąraše esančių ir nesančių! Klauskite, kaip sukuriamas tas vestuvių stilius, ir kaip padeda su dekoro stiliaus apsisprendimais…
Uždavę visus šiuos klausimus, turite kritiškai įvertinti ir nuspręsti, ar, jei būtumėte darbdavys, priimtumėte į darbą šį žmogų?

Sutinku, su renginių organizavimu nesusiję žmonės kartais nežino su kokiais iššūkiais susidurs iki šventės, tačiau galbūt šis straipsniukas pagelbės.

Vestuvių planuotojai jums turi taip patikti, kad beveik galvotumėte, kad jie gali būti jūsų draugai, su jais turite jaustis jaukiai, jie turi jums kelti šimtaprocentinį pasitikėjimą. Turite žinoti, kad jie už jus pakovos, apgins, tačiau tik kraštutiniu atveju, nes iki tol ieškos paties geriausio diplomatinio sprendimo. Juk niekam nepatinka akiplėšos, daug smagiau bendrauti su gudriomis, savo darbą išmanančiomis asmenybėmis. Pasikliaukite nuojauta, ji dažniausiai neapgauna.

Apie grožio klubą

Apie Vestuves

Visos svarbiausios detalės tobulos vestuvių šventės planavimui ir įgyvendinimui be rūpesčių!

Komentarai

Spauskite čia ir komentuokite